Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Miksi me kemikalisoimme aivojamme - ulkoisin turbulentein

  • Portaat kohti valoa ja yhteenkuuluvuutta - yhtäkään emme unohda ja jätä!
    Portaat kohti valoa ja yhteenkuuluvuutta - yhtäkään emme unohda ja jätä!

935 lukijakommenttia ... "Lopulta on kysymys siitä, miksi kemikalisoimme aivojamme - vieläpä monien osalta

kiihtyvästi! ... "

- ORIG 24.01.2014 ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6432610 -

...

... Lopullinen kysymys kuuluu: "Miksi ihminen kemikalisoi omia aivojaan ulkoisin vaikuttimin?" Toinen suuri kysymys olisi: "Mistä tämä kemikalisoimisen kierre lähti liikkeelle ja miksi?" Kolmas aiheellinen kysymys on: "Olisiko nuoren kemikalisoijan vanhemmat/ läheiset tai vanhempi/ läheinen voinut asialle jotain tehdä ja vaikuttaan jotenkin kemikalisoimisen alun estämiseksi?" -kysymys siksi, koska ulkoinen aivojen virittely lähtee useimmin liikkeelle sangen nuorena, jopa alaikäisenä. Tämä kokonaisuus on vakava, hyvin vakava, jopa tappava asiakokonaisuus. Jokainen nuori on laulun ja pelastamisen arvoinen!

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005215330.html - 

 

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Ilkka Luoma

Porttiteoria on käsitys, jonka mukaan laillisten tai ”mietojen” päihteiden käyttö toimii ”porttina” kovempiin aineisiin, eli johtaa ennen pitkää siihen, että niiden käyttäjä alkaa käyttää vaarallisempia huumeita.[1] Tyyppiesimerkkeinä pidetään yleensä alkoholia, tupakkaa ja kannabista, sekä usein ylipäätään kaikkia riippuvuutta aiheuttavia aineita.[2]

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Porttiteoria -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos lailliset huumeet ovat "tarpeeksi laillisia", toisin sanoen helposti saatavissa ja sosiaalisesti hyväksyttyjä, niin ei tuo porttiteoria toimi kiellettyihin huumeisiin päin. Alkoholihan ei päihdyttämisvaikutukseltaan ole mitenkään lievä huume esimerkiksi kokaiiniin tai heroiinin verrattuna, joten siinäkään mielessä teoria "kovempiin" aineisiin siirtymisestä ei oikein päde.

Ja vielä sodan jälkeisinä vuosikymmeninä noin 60% aikuisista miehistä poltti tupakkaa käytännöllisesti katsoen ilman rajoitteita missään, enkä silti ole kuullut, että se olisi johtanut "kovempiin huumeisiin".

Ilkka Luoma

Kun vahvemmat oluet tulevat ruokakauppoihin - niin näemme mitä porttiteoria tässä huikkakulttuurissa merkitsee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #3

Mitä tarkoitat? Että vahvempi olut veisi helpommin muihin huumeisiin kuin miedompi olut?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Ei, vaan alkoholiongelmat lisääntyvät, kuten sosiaali- ja terveysalan asiantuntijat varoittelevat taajaan! Siirtymistä vieläkin väkevämpiin liemiin ---

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Tuolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä porttiteorian kanssa. Tuohan tarkoittaa vain sitä, että sitä samaa päihdetttä käytetään eenemmän. Eli se ikäänkuin jopa kumoaa porttiteoriaa, jonka mukaan siirryttäisiin koviin kiellettyihin aineisiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Usein mieto alkoholijuoma muuttuu väkevimmiksi - syntyy alkoholismi vahvempien juomien myötä. Tämä on liian arkipäiväinen todellisuus, liian monille.

Nyt olut vahvenee ruokakauppoihin.

Ilkka Luoma

[2014]
" ... Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet –

siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.

Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman –

oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti).

Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja, jonne suomalaisetkin hallusinaatiomatkailijat ovat mielenkohotustrippejään suunnanneet. Kicksit maistuvat myös suomalaisille. Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet 7].

Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa? ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/cannabis-sat... - alta.

.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa