Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kaiken teoria piilee tyhjiössä!

  • Suosittelen tuosta lehdestä lukemaan ao. aiheen tekstin - se löytyy netistä googlaamalla ja lehdenkin saa kotiin ilmaiseksi! ¤
    Suosittelen tuosta lehdestä lukemaan ao. aiheen tekstin - se löytyy netistä googlaamalla ja lehdenkin saa kotiin ilmaiseksi! ¤
  • Kosmologi Kari Enqvist koettaa selostaa kansantajuisesti - kuten Valtaojakin, mutta asiat eivät hevillä aukea - ehkä tämän kirjan avulla? ¤¤
    Kosmologi Kari Enqvist koettaa selostaa kansantajuisesti - kuten Valtaojakin, mutta asiat eivät hevillä aukea - ehkä tämän kirjan avulla? ¤¤
  • Stepheniltä jäi jokin asia kesken - intohimo olisi ollut jatkaa Albertin työtä, mutta aika tuli täyteen ... ¤¤¤
    Stepheniltä jäi jokin asia kesken - intohimo olisi ollut jatkaa Albertin työtä, mutta aika tuli täyteen ... ¤¤¤

Miksi otsikoin tämän fiktion valokuvaamisen alle, johtuu vain siitä, että valokuva on aina jälki menneisyydestä – siis ajallisesti koetusta tai nähdystä tapahtumasta, jonka ovat tehneet valonsäteet, joita hippuina kutsutaan fotoneiksi -

Fotonit ovat taas äärelliseen nopeuteen pystyviä hiukkasia, joilla ”ei ole lepomassaa”, lähestymme siis kohta alkavan fiktion ydintä – rajallista tietämystämme, koska erään filosofin mukaan ”ajattelen – siis olen” [1.

 

Elämämme tarina alkaa tästä ja sai lähtökohtansa kosmologi Syksy Räsäsen syyskuisesta mietelmästä ”kaiken teoriasta[2, jota emme tiedä, ja ehkä emme edes koskaan oivalla, vaikka sen tieto on jo olemassa ja ulottuvillamme, sillä olemme osa tuota ”tyhjiöiden koneistoa”! [3.

Kaiken teoria on Graalin malja, joka selittäisi koko universumin – Riittääkö aika sen löytämiseen? -HS

~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005814176.html -

Kommentointi: Ilkka Luoma – 4.9.2018 – 9:01 Ärrä

Ratkaisu on tyhjiö, joita on sanan mukaisesti kaikkialla; ne ovat kuitenkin niin pieniä, ettei niillä ole meidän ymmärtämää ulottuvuutta - on vain jännite, joka pitää yllä vain kahta ominaisuutta, joko on tai sitten ei - ikään kuin binäärijärjestelmän 0 ja 1.

Tosin lukualue on "vain" ihmisen keksimää, täyttämään uteliaisuutemme, koska halumme tietää on loputon. Kaiken teoria ei liity mitenkään lukuihin, vain nolla on kiintoisa, koska se ei ole luku! Ydin piilee siellä - nollassa.

Tyhjiö on "ei mitään" - käsitteistössämme. Tyhjiö luo jännitteen vetäytyä nollaan, siis sellaiseen olotilaan, jossa kaikki se mitä ihmisenä näet ja koet - katoaa jonnekin. Kaiken teoria piilee tuolla "katoaa jonnekin" -tilassa. Me koetamme keksimällä keksiä selityksiä, kun emme ymmärrä tuon tiedon syvintä eli olemattominta sisältöä, jota ei ole.

Tyhjiö pelastaa kosmologit, sillä se kihelmöittää niin maailmanlopun ennustajat kuin salaliittoteoreetikotkin - "hyvän ja pahan" olemuksen pohtijoina.

Kaikki liittyy kaikkeen [4 ja kun tyhjiöiden määrä nollana on ääretön - saamme yhtälön, joka ei johda mihinkään, kuten ei pidäkään, sillä tyhjiö on tosiaan ei mitään.

Viimeiseksi kysymykseksi jää ajatus, mikä pitää tyhjiöt aisoissa, sillä jos yksikin tyhjiö "päättää" vetäytyä kuoreensa - tilaan nolla, laukaisee se imun, joka nielaisee kaiken ja näin yhtälön nolla toteutuu ja ääretön katoaa - tosin ääretönkin on ”nolla”, vain tyhjiöiden ylläpitäjät jännitteinä pitävät kasassa mahdollisuutta meidän ajatella [!], ehkä kuitenkin vaillinaisesti -ajatuksen ollessa vain loiskiehuntaa.

 

Viitteet:

[1 ~ https://www.edu.fi/kolme_filosofia/descartes - ”Cogito ergo sum”

[1 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Cogito,_ergo_sum -

[2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_everything -

[3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyhji%C3%B6 -

[3 ~ https://tieku.fi/fysiikka/taydellinen-tyhjio-on-vain-teoriaa – [EKSTRA LINKKI]

[4 ~ https://vttblog.com/2016/05/04/kaikki-liittyy-alustoihin-ja-alustat-kaikkeen/ - Yllättäen valitsin tämän linkin kuvaamaan ilmiötä ”kaikki liittyy kaikkeen” - Ceteris paribus, sillä se kuvastaa nykyajan kiinnostavalla tavalla tämän ilmiön, jota enemmänkin käytetään taloudessa, mutta soveltuu hämmästyttävän hyvin tähänkin topicciin, kunhan vapauttaa aivonsa soveltamisen tielle – laajentamaan tajuntateollisuuttamme, joka on meillä kaikilla on aivoissamme!

 

Ylös merkinneenä 4. syyskuuta 2018 – Helsingin Lassilan R-Kioskilla klo 08:15-45

Ilkka Luoma

 

Säikeistä häivähdys kuolemattomuutta

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html -

.

Pohdintaa loputtomuudesta ja olemattomuudesta

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2004/06/pohdintaa-loputtomuudesta-ja.html -

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, TAMMIKUUTA 07, 2015
Elämän synty
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/elaman-syn... -

" ... Jos voisimme "istua" arvioitujen stringien (string theory) 2] – energeettisten jousien (muodostavat kvarkkeja 3]) "selässä" - emme voisi edes nähdä, kokea tai aistia mitenkään elämää, koska sitä ei ole, tuosta lähtökohdasta – onko Elämä siis yhtä teatteria? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/07/elm-on-yht-t... -.

Elämä on siis ylätason juttu, jonka kerroksellista rajapintaa kiihkeästi etsimme - missä siis "napsahtaa käsittämämme elämä eloon?" … mehän muistamme ketjun pienestä suureen: stringit [?], kvarkit, neutronit, protonit, elektronit … atomit 4], molekyylit 5] ja niin edelleen …

On niin pakko löytää – uteliaisuuden 6] vuoksi ... "

.

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, JOULUKUUTA 26, 2015
Tihentymistä ja harventumista – oppi nähdä jotain mahdotonta!

(Ajattelevia ihmisiä on aina kiinnostanut mitä tapahtuu, mikä on mahdollista ja ennen kaikkea mitä voi olla Rajan tuolla puolen. Aiheesta taitetaan kiihkeästi peistä. Vastakkain ovat newtonilaiset arkijärkeilijät, teoreettisen filosofian ajattelijat, jotka heittävät raja-aidat kosmokseen ja lopulta ihmisen mieleen - ”Ajattelen, siis olen” … sekä kosmologit, jotka koettavat parsia kasaan repaleisen maailman ylivoimaisen vaikeista paloista – ratsastaen tarvittaessa valon säteellä ja etsien kaiken teoriaa)

Ja kaiken alussa oli jokin suuri tapahtuma, jota alkuräjähdykseksi kutsutaan

Syntyi jostain meille käsittämättömästä syystä kahden hippusen välinen vetovoima ja niinpä alkoi muotoutuminen, joka jatkuu edelleen siitä, mistä se alkoikin – siis ennakoinnin huipputapahtuma, mutta millaisin kaavoin, laein ja matemaattisin päätelmin.

Nyt on nähtävissä kiihtyvä laajentuminen, jonka kartta luotiin hetkellä nolla + ”jotain”, jolloin meille se käsittämätön vetovoima syntyi – meillä ei ole mitään täyttä tietoa tuon tihentymiä ja harventumia aiheuttavasta välittäjähiukkasesta, nyt sitä kutsutaan gravitoniksi – jolle toivotaan löytyvän selite supersäieteoriasta.

LINK M-theory ~ https://en.wikipedia.org/wiki/M-theory -

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/12/tihentymis... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei sinun Ilkka pitäisi kirjoitella asioista joista et mitään tiedä. Jokainen valistunut lukija huomaa tyhjän puhumisen.

Sinun kannattaa pysytella asioissa joissa sinä ole Suomen Mestari:
Vedenjakaja, Idän Mies ja Lännen Mies, Nato, Putin, valistuneet kansalaiset Matti ja Liisa.

Elämän tarkoitus
on murheen karkoitus.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä tiedän sen että en tiedä elämän peruskysymyksistä mitään. Siksi en yritäkään kirjoittaa niistä sanaakaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Ei kukaan muukaan, siispä sinulla on yhtäläinen oikeus mielipiteen esittämiseen - aiheesta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Oli se meidän luojamme nyt ihan mikä tahansa, teki se meidät omaksi kuvakseen. Eli toisin sanoen teki virtualisoimaan tyhjästä jotain, jotain syvempää tarkoitusta. Etsimään...

Kaikkeutemme lienee virtuaalitodellisuutta. Siksipä mielestämme hieno tieteemme ei pääse jyvälle kaikkeuden perusolemuksesta, koska tiede olettaa että olemme luomua.

Universumin kopion kopiot ovat toistunneet biljardien olioiden kaikkeusluomuksissa jo biljardi x biljardi kertaa. Alkuperäistä universumia, sellaisesta ei ole missään kellään virtualisointeihin osallistuvilla olioilla mitään tietoa jäljellä. On vaan vahvaa simulaatioita ja viellä vahvempaa stimulaatioita.

Etsintä jatkuu, for ever...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nyt Jari taisit kirjoittaa väärälle palstalle. Minä ja Ilkka olemme yhtä mieltä seuraavasta:

"Ei muuta johtajaa, ei luojaa
kuin kansa kaikkivaltias.
Se yhteisonnen säätää, suojaa,
se on turva tarmokas.
Eestä leivän, hengen, kunniamme
yössä sorron, turmion,
kukin painakaamme palkeitamme,
kun käymme työhön, taistohon."

Tosin Ilkka tukee enemmän Venäjän kansaa ja minä Suomen kansaa:)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ilkalle kyllä ihan vastasin hänen aina niin lennokkaaseen kaiket kansat ylittävään blogiinsa ;@

Ilkka Luoma

Universaalissa kaiken tiedossa ei ole johtajia eikä kansoja - ei edes ihmisiä - vain säikeitä, joissa energiatilan vaihtelevat "analogian säännöin" ;)

...
~ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/perma... -

...

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala Vastaus kommenttiin #9

"...pieni virhe, kun ”olematon löysi mitättömän” [**, jossa me nyt olemme ajanhetkellä ”jotain-"

Jokseenkin juurikin näin meille niin paskantärkeille :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala Vastaus kommenttiin #14

0 aquarium with 0 wish 0 groups of 0, se on 0 Total Fish ;) ( so. "Määrittelemätön lomake")

Määrittelepä sitten "määrittelemätön". Siinäpä se pähkinä ;D

Onko siis "jotain" ei mitään ei missään eikä koskaan. Kun ei mitään kysyy onko missään koskaan jotain, kysymys jää "leijumaan" ei mihinkään ei minkään niin yhtään mihinkään ;D

Ei juma ;D

Ilkka Luoma
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Milloin avataan ne mainostamasi "Stalinin salaiset kansiot"?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Ei liity aiheeseen, mutta osin jo auki - tosin Suomeen median informoimana kovin tarkoitushakuisesti - malta ... yksi tuli jo pr. Niinistölle, mutta juliasti sen saman tien salaiseksi.

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005154571.html -

"Stalinin salattu arkisto aukesi viimein ja paljasti sensaatiomaista tietoa Suomen historiasta – ... "