Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kuvat jotka pysäyttivät maailman

  • Positiivinen yhdistäjä ja todellisuuden kirkastaja - Maa nousee Kuun takaa (Apollo 8/US)
    Positiivinen yhdistäjä ja todellisuuden kirkastaja - Maa nousee Kuun takaa (Apollo 8/US)
  • Vietnam ja hirvittävä hyytelöbensiini - napalm, joka ei sammunut edes veden alla - liimautuessaan ihoon, jonka se repi rullille -
    Vietnam ja hirvittävä hyytelöbensiini - napalm, joka ei sammunut edes veden alla - liimautuessaan ihoon, jonka se repi rullille -

Kuvan kerrotaan sanovan enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa. Helsingin Sanomat julkaisi kiinnostavan kirjoituksen "ehkä maailman kuuluisimmasta" kuvasta - Apolla 8 miehistön ottamasta kuvasta, kun Maa nousee Kuun varjoista ... ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005792268.html  - HS/ Mielipide - Timo Paukku.

.

Apollo 8

https://fi.wikipedia.org/wiki/Apollo_8  - [Fi]

https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_8  - [Eng]

 

On myös toinen kuva, joka pysäytti - Vietnamista, joka oli myös televisiosota, jossa US kaukaa merien takaa katsoi tarpeelliseksi osallistua kommunismin patoamiseen [mccarthyismi] - häviten raskaan sotansa, joka maksoi yli 50 000 amerikkalaisen hengen ja jätti jälkeensä satoja tuhansia henkisesti ja fyysisesti raajarikkoja - lähinnä nuoria amerikkalaisia ja vietnamilaisia, joita arvellaan tapetun noin miljoona - kaikkiaan --- 

.

Vietnamin sota

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vietnamin_sota  -  [Fi]

https://en.wikipedia.org/wiki/Vietnam_War  - [Eng]

 

.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Ilkka Luoma

"Phan Thị Kim Phúc (s. 2. huhtikuuta 1963 Long An, Vietnam) nousi maailman tietoisuuteen valokuvasta, jonka otti Pulitzer-palkittu Associated Press (AP) -valokuvaaja Huỳnh Công Út (tunnetaan ammattinimellä Nick Ut) 8. kesäkuuta 1972 Trang Bangin kylässä, Vietnamissa. Kuvassa noin yhdeksänvuotias, selästä pahoin palanut alaston tyttö (Kim Phúc) juoksee muiden tapaan kohti kameraa, paeten Etelä-Vietnamin joukkojen harhaan osunutta napalm-hyökkäystä.[1][2] Nick Ut toimitti Kim Phúcin sairaalaan Saigonissa, jossa hänen vakavia kolmannen asteen palovammojaan hoidettiin 14 kuukautta ennen hänen kotiutustaan. Tuona aikana hän kävi läpi 17 leikkausta. Ensimmäiset ihonsiirtoleikkaukset suoritti suomalainen plastiikkakirurgi Aarne Rintala (1926–2014), joka kertoo näistä tapahtumista muistelmissaan.[3][4] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Phan_Th%E1%BB%8B_Kim... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Avaruuden kuvista päästiin sotimiseen. Sitten minäkin voin kuvailla sen lähinnä olevan roistovaltion pommituksia jotka kohdistuivat siviilijuniin. 150 evakkoa puna-armeijan koneet onnistuivat tappamaan. Huonolla tuurilla minäkin olisin voinut olla kuolleiden joukossa. Mutta kävi tuuri, ei puna-armeija saanut kaikkia tapettua.

"Kesäkuun kahdeskymmenes päivä 1944 jäi Suomen historiaan traagisena päivänä. Suomi menetti Viipurin ja yli 150 ihmistä sai surmansa neljännestunnin aikana, kun neuvostokoneet pommittivat Kurkijoen Elisenvaaran asemaa. Suurin osa kuolleista oli siviilejä, naisia ja lapsia."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/12/19/elisenvaa...

Ilkka Luoma

Kauas mentiin Vietnamin sodasta, josta tuossa topicissa julkaisiin se toinen valokuva, joka pysäytti maailman ... sittemmin itse US-kansalaiset pysäyttivät sitten tuon Vietnamin sodan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Asiantuntijat väittävät että tällaisista sotatapahtumista helposti varsinkin nuoriin ihmisiin tulee russofobi-niminen tauti. Jotkut asiantuntijat arvelevat että taudista muodostuu jopa perinnnöllinen sairaus.

Ilkka Luoma

Olet oikeassa, tuon Vietnamin jäkeen amerikkalaiset ovat sotineet liki jatkuvasti - kaukana omilta rajoiltaan - muiden mailla ja toisten maille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Siinä olet oikeassa että jenkit ovat sotineet jokapuolella maailmaa.
Mutta oletko huomannut että he olisivat liittäneet valloittamiaan alueita Yhdysvaltain osaksi?

Venäläiset samoin sotivat jokapuolella, mutta heillä on paha tapa liittää valloitetut alueet itseensä ja ryhtyä asuttamaan niitä. Krimi, Ukraina, Kuriilit, Karjala...

Kumpi on pahempi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Lähinnä vain rajoillaan.

Suuri osa eteläisempää USA' ta on valloitettu Meksikolta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan maailmankuva: Kun jenkit tappaa lapsia vieraalla maalla se on paha juttu. Mutta kun venäläiset tappaa lapsia vieraalla maalla se on ihan hyvä juttu.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/08/17/seitajarv...

"Neuvostoliittolaiset partisaanit tekivät jatkosodan aikana kymmeniä hyökkäyksiä Suomen puolella olleisiin pieniin korpikyliin. Partisaanit surmasivat retkillään yhteensä 181 siviiliä vuosina 1941–44. Mannerheim-ristin ritari Olavi Alakulppi kertoo sotilasuransa karmeimmasta kokemuksesta, kun hän miehineen löysi Savukosken Seitajärvellä partisaanien julmasti surmaamat naiset ja lapset. Artikkeli sisältää järkyttäviä kuvia ja haastaltavien kertomuksia."

Ilkka Luoma

Maailmankuvani on asettaa suurvaltapunnuksia tasapainoon - roimasti länteen kallistuneen valtamedian pakkosyötön vastapainoksi.

.
Nuo topicin kaksi koskettavaa kuvaa - niin hyvässä kuin pahassa kuvastavat läntisen maailman erästä pahaa ristiriitaa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se on totta että Venäjän kuva maailmalla on huono. Siinä onkin sinulla ja ystävilläsi kovasti valkopesemistä. Puhtaaksi peseminen vain vaikeutuu mitä agressiivisemmin Putin kohtelee naapureitaan.

Toisaalta eikö Venäjä sitten itse pärjää omillaan? Onhan Putinilla 400.000 miehen vahvuiset suojajoukot sisäisiä levottomuuksia vastaan. Ulkoisia vihollisia, kuten joka nurkan takana vaanivaa Natoa vastaan riittää hiukan pienempi sotajoukko.

Putinin maailmankuvaan ei sovi eläminen naapureiden kanssa ystävyydessä. Koko ajan pitää naapureiden pelätä, koittaa parantaa puolustusta ja veljeillä itse pirun Naton kanssa kaiken varalta.

Miksi rauha ja ystävyys ei Putinille ja venäläisille sovi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Punttien tasaaminen ei ole puhtaaksi pesemistä, mutta nuo tässä avauksessa olevat kaksi kuvaa ovat musertavia ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Katsopas tästä linkistä, näet paljon karmaisevampia kuvia Suomen rintamilta:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/08/17/seitajarv...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Vietnamissa menehtyi yli miljoona siviiliä - massiivisten pommitusten myötä - Vietnamiin USAF pudotti enemmän pommeja kuin koko II Maailmansodassa Eurooppaan yhteensä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hienosti tuo maatamo valaisee kuisemaa!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Myöhemmät Apollot lennettiin peräti Kuun kamaralle asti, ja jossain vaiheessa astronautit käyttivät tutkimuksiinsa erillistä ajoneuvoakin. Tällaista autoa myytiin tiettävästi sittemmin netissä mainoslauseella "ajettu vain kerran kuussa".

Ilkka Luoma

Erinomaisen filosofinen kommentti!

Ilkka Luoma

Kiitoisaa olisi saada kuva Marsin takaa Maan suuntaan - havaitsisimme, että kellumme pisteenä äärettömyydessä!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Digi-ihmeiden aikana tuollaisen kuvan tuottaminen kävisi helposti menemättä paikan päälle. Ja sillä tavalla, että lopputulos näyttää täysin todelliselta.

Tavallaan kiinnostaa mitkä mahtaisi olla asioita joita olisi kiva nähdä, että miltä näyttää jos pääsisi näkemään. Ilmeisen kiinnostava olisi menneisyyskamera mutta sitä rajoittaa saatavilla oleva data. Itseäni kiinnostaa vuosien 1000-1500 välille sijoittuva Suomi...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Erinomainen kommentti - varsinkin kun ajattelemme kameroiden teknologista ja ohjelmallista kehitystä - mikä onkaan totta - mitä tarkoitamme totuudella - onko se sietämätöntä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pahat jenkit tekivät Vietnamissa pahoja mutta samat jenkit myös julkaisivat valtavasti kuvia ja tietoja heidän omista rikoksistaan.

Mutta venäläiset eivät koskaan tunnusta yhtään rikosta. Eikö tasapuolisuuden vuoksi pitäisi tuoda enemmän kuvia heidänkin tekosistaan?

Venäläisten partisaanien Seitajärvellä tappamista siviileista vaiettiin, siis me suomalaiset vaikenimme. Edelleenkin pelätään venäläisten kostoa, ei niistä paljoa puhuta. Mutta seuraavasta niitä voi katsoa:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/08/17/seitajarv...

"Partisaanien torjuntaan erikoistuneessa joukko-osastossa palvellut Olavi Alakulppi kertoi vuonna 1987 nauhoitetussa haastattelussa yrittäneensä viedä partisaanihyökkäykset sotarikoksia tutkivalle YK:n komissiolle vuonna 1949. Neuvostoliiton YK-lähettiläs kielsi jyrkästi neuvostosotilaiden syyllistyneen siviiliväestön surmiin ja jopa kyseenalaisti Alakulpin sotakokemukset Suomen rintamilta. Suomen YK-lähettiläs ei ottanut Alakulpin raporttiin – joka sisälsi mm. valokuvia – kantaa, ja asian käsittely tyssäsi siihen.

Asian yllä leijuneen mystisen hiljaisuuden rikkoi lopulta vasta Veikko Erkkilän vuonna 1998 julkaistu teos Vaiettu sota. Neuvostoliiton partisaanien iskut suomalaisiin kyliin. Erkkilä haastatteli kirjaansa varten paitsi hyökkäyksistä selvinneitä suomalaisia, myös niitä suorittamassa olleita partisaaneja. Valtion tiedonjulkistamispalkinnollakin palkittua kirjaa seurannut julkinen keskustelu toi iskujen kammottavat yksityiskohdat vihdoin suuren yleisön tietoisuuteen."

Ilkka Luoma

Slaavilaisuus on laidoiltaan laaja etninen ryhmä, jolla on tapansa. Hallintokoneistot harvemmin vapaaehtoisesti tunnustavat mitään negatiivista - missään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei Pentagon tietenkään tunnusta virheitään, mutta amerikkalaiset tunnustivat ja saivat sodan loppumaan.

Ei Kremlikään tunnusta, mutta ei venäläisetkään tunnusta rikoksiaan, Putinin ystävistä puhumattakaan. Onko tämä se ero vapaan kansan ja orjakansan välillä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Kertoivat kylläkin esimerkiksi aloittaneensa Talvisodan ja ampuneensa Mainilan laukaukset ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #21

Minkä nuorena varastaa,
sen vanhana omistaa.

(Vanha venäläinen sananlasku)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Taisi olla Leon oma keksintö! :)

Ilkka Luoma

Tähän sopii päätökseksi erinomaisesti:

|F Väkivalta ihmisessä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -