Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Prosessoitu ravinto on evoluution vastaista?

  • "Hyviä ja pahoja" - tosin evoluutio ei tunne sanoja paha tai hyvä!
    "Hyviä ja pahoja" - tosin evoluutio ei tunne sanoja paha tai hyvä!
  • Prosessoitu ravinto on evoluution vastaista?
  • Prosessoitu ravinto on evoluution vastaista?
  • Prosessoitu ravinto on evoluution vastaista?

Ihminen on kekseliäs, utelias ja maku- ja tuoksuhermojensa vanki. Syötävän ravinnon täytyy myös näyttää hyvältä, olla maukasta ja tuoksua miellyttävästi. Lisäksi ravinnon, valmisruoan ja ruokatarpeiden täytyy kestää siirtelyä (logistiikkaa) – kylmäketju ei saa katketa, ja lisäaineita on käytettävä, koska lainsäädäntö vaatii tiettyjä ominaisuuksia syötävältä ravinnolta ---

[ … ote FB – LINK - ... Me prosessoimme ruokaamme ja jalostamme, jotta herkullisuus, säilyvyys ja logistiikan tarpeet täyttyvät. Karhu ei prosessoi, jalosta tai lisäaineista ravintoaan. Karhu on kaikkiruokainen - raadoista hunajaan. Tässä se ero! Karhu noudattaa luonnostaan evoluution antamia "ravintoympyröitä", me emme - olemme nautintojemme uhreja, karhu nauttii marjoista, sellaisenaan … ] [1

[1 HS: ” … Ei ihme, että moni vatsavaivoista kärsivä tuskailee, mitä voisi syödä. Vatsavaivoja voivat aiheuttaa niin viljat, maitotuotteet, liha, rasva, pähkinät kuin suuri osa kasviksista ja hedelmistä

… ” ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005663273.html – toimittaja Mari Heikkilä.

 

Olemme hygienisoineet ja desinfioineet itsemme, syötävän ravinnon ja elinympäristömme siten, että evoluution vuosimiljoonainen suojarakennelma ja torjuntajärjestelmä ovat särkymässä – evoluutio [2 ei ehdi prosessiemme perässä, olemme liian nopeita... (kellotaajuutemme [3 on epätahdissa evoluution oman vastaavan kanssa).

Teemme ihmisinä omia kokeiluja, olemme ikään kuin prototyyppejä evoluutiolle, joka loi testin eli meidät ihmiset jotain tavoitetta varten [!] … eli emme ole sattumalta näin, vaan ehkä sittenkin evoluutio teki itselle verrokin, miten ei voi toimia – kokeilua – erehtymistä ja onnistumista?

 

Mikä olisi evoluution vastatoimi meidän liian nopealle kellotaajuudelle? *

Virukset [4 ja bakteerit, joista koko biosfääri on lähtöisin (syanobakteerit?). Tämä bakteerien välttämättömyys esiintyy myös vatsassamme ja suolistossamme, joissa on mielikuvituksellisen monimutkainen bakteerifauna ** – pitämässä meidät elossa ja pilkkomassa syömämme ravinnon.

[** ~ https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/huolehdi_tarkeista_bakteereistasi -

 

Nyt tämä meitä hengissä pitävä systeemi on ihmeissään – lääkkeistä, lisäaineista, ympäristömyrkyistä – saastuneesta vedestä ja elintavoistamme (kiihtyvän elämänrytmin stressi!), joihin evoluutio ”hitaudessaan” ei ole kyennyt riittävän nopeasti reagoimaan.

Näinkö evoluutio järjestelee vastaiskua ohjaksissaan olevien bakteerien ja viruksien kautta? Bakteerien ja viruksien oma evoluutio on nopeutunut, ja emme näiden vastatoimien myötä pysy enää perässä, antibioottituotekehityksestä huolimatta – olemmeko jo nyt tuhoon tuomittuja?

Evoluutiolla ei ole tuhoa, sillä on vain sopeuma, itsensä kuolemattomana [5 pitäminen ja meille tuntemattoman biosfäärin massayhtälöiden tasapainossa pitäminen [6 ---

 

EKSTRA

”... Koko muu eläinkunta on evoluutiossaan rakentunut kestämään niukkuutta. Aikaa kestävyyden rakentamiseen on ollut riittävästi - satoja miljoonia vuosia. Muun eläinkunnan yltäkylläisyys on vain harvoin ei niinkään monien herkkua.

Ihmiskunta kasvaa, hakee kasvua, hokee kasvua ja yltäkylläisyyttä jatkuvuuden periaatteella, nykyään ja erityisesti kulutuksellisesti rikkaissa markkinatalousmaissa. Sen me olemme unohtamassa, että nälkäisenä tai pienessä nälässä olemme terävämpiä etsimään ratkaisuja - toivottavasti kestäviä ratkaisuja.

Ylensyönti tuhoaa hiljalleen evoluution luoman kestokyvyn olla hallitussa puutteessa. Evoluution vastaisku ylettömälle kulutuksellemme on lisääntyvät elintasosairaudet.” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/07/niukkuudesta-elamanlaatua-ja-terveytta.html -

 

[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/evoluutiolla-on-sittenkin-tiukka-kuri.html -

[3 ~ myöhemmin -

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/miksi-kiinalaiset-kehittivat-ihmisiin.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/01/kuolema-tuo-mystinen-paattopiste.html -

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/biomassojen-taspainoyhtalo-yha.html -

 

...

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 168660

 

DOC vatsankivistys_02052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 02052018

 

462_4332

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ruoka ja terveys ovat aiheita, jotka herättävät intohimoja. Sananvapauden nimissä toki kansalaisillakin on niistä oikeus mielipiteitään julkaista. Haasteena vain on, että voi tulla väärääkin tietoa.

Väitteet prosessoiduista ruoista "teollisuusmafian myrkyttäminä eineksinä" ovat joka tapauksessa liioittelua. https://www.hs.fi/elama/art-2000005547329.html?sha...

Sen sijaan mitä tehdään esimerkiksi ylensyönnin juhlille kuten joululle. Jatkuvan ylensyönnin aiheuttamalle ruokahävikille?
http://lilarahikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254629...

Ilkka Luoma

Komenttisi on todellisuutta, mutta siksi otinkin eläinkunnasta ja luonnosta ääriesimerkin - karhun ...

...
Toinen erinomainen esimerkki ravintotottumuksista olisi kastemato, jolle ei tunneta luontaisia sairauksia!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ihminen on osa luontoa ja luonnossa jatkuvasti vallitsevaa evoluutiota. Siksi kaikki, minkä ihminen tekee, on osa luontoa ja evoluution aikaansaamaa. Muurahainen rakentaa keon, ihminen kaupungin, majava padon j.n.e.