Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kaikki blogit puheenaiheesta Luomisoppi

Luomisoppi vai evoluutioteoria? (jumala on molemmat?)

Miten maailma on syntynyt. Onko Jumala luonut maailman ja ihmisen. Onko maailma syntynyt jotenkin muuten ja Jumala luonut vain ihmisen. Loiko Jumala ihmisen omaksi kuvakseen. Onko evoluutio totta?

Turkki aikoo jatkossa opettaa maan lukioissa vain luomisoppia. Evoluutioteoriaa ei jatkossa opetettaisi koska se on niin vaikea aihe. Jotenkin voikin ymmärtää, että jos opetetaan kahta oppia, teoriaa, jotka kumoavat toisensa niin hankalaa voi opettaminen olla. Toisaalta eikö olekin niin, että muslimeista enemmistö on luomisopin kannalla?

Charles Darwinin ja Charles Lyellin tutkimusmetodi tukee luomisoppia

LUOMISOPIN KRITIIKKI

 

Turun yliopiston uskontotieteen lehtori Matti Kamppinen kirjoitti tieteellisistä teorioista Helsingin sanomien artikkelissa - ”Luomisoppi ei kelpaa vaihtoehdoksi”, vuonna 2008. Kamppinen toteaa muun muassa näin:

Evoluution paras TODISTE ja todisteet

Evoluution paras riippumaton TODISTE selitettynä ja muita todisteita lyhyesti

Koitan tässä tekstissä selittää yksinkertaistettuna ja yleistajuisesti evoluution parhaan todisteen, lyhyesti sivuten muita todisteita ja pyrin muodostamaan kokonaiskuvan evoluutioteorian luotettavuudesta. Kirjoitus on ajankohtainen koska Uuden Suomen Puheenvuoroon on julkaistu kymmeniä luomisoppikirjoituksia.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä