Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kaikki blogit puheenaiheesta Usko

Usko ja urheilu

 

 

Usko ja urheilu

 

Näin talviolympialaisten aikaan media välitttää  runsaasti  voittoja  ja tappioita .

Suomen mitalitilikin on avattu ensimmäisenä päivänä .Moni uskoi Krista Pärmäkosken menestykseen, pronssia tuli. Myös moni etukäteen toivottu mitali jäi tulematta.

Tunnelmia Minun Valamosta

Kirjapajan kustantama Minun Valamoni – tarinoita luostarista ilmestyi kesän kynnykselle. Tarinakokoelman ovat toimittaneet Annina Holmberg, Olli Löytty ja Taina West.

Sanapari Heinävesi ja Valamo kuuluvat yhteen, ja moni onkin turisteerannut Valamossa. Mutta jäi mieleen? Aika usealle kasa kysymyksiä. Toimittajat ovat koostaneet Minun Valamoni -teoksen ajatuksin, että luostarin elämä ja ihmisten omat kokemukset avautuvat kertojien välityksellä arkisena, maallikon silmin nähtyinä.

Ajatus jumalasta on olemassa muttei jumala.

Niko Kettunen kirjoitti esseen Helsingin Sanomiin 2.5.2017 jumalasta aivojen tuottaman harhana. Esseessä käsitellään uutta tieteen alaa nimeltä neuroteologia.

Neuro­teologiaa on kritisoitu siitä, että se pyrkii pelkistämään valtavan mutkikkaita, mitä suurimmassa määrin myös sosiaalisia ja kulttuurisia ilmiöitä yksinkertaisesti aivojen jonkin alueen sähköiseksi sykkeeksi. Ikään kuin jumala piileksisi jossain hermosolujen sopukoissa ja sitä yritettäisiin savustaa sieltä esiin kuin Saddam Husseinia maakuopasta.

Paniikkihäiriö ja uskoontulemisen hallusinaatio ?

Minulla on lukemani ja kuulemani perusteella syytä epäillä, että uskoontulemisen hallusinaatio ja paniikkihäiriöisyyden loppuminen korreloivat. Mahtaako asiasta olla tieteellistä tai muuta näyttöä?

Kristuksen Jumalallisuus

Helsingin Sanomissa selitetään ymmärrettävällä tavalla musliminen jakaantumisen taustoja. Joskus ne ovat valtapoliittisia, mutta ei aina. Kristillistä uskoa ovat hajoittaneet useimmiten opilliset asiat, mutta sitäpä ei tietenkään voi tietää, onko takana valtapoliittisia näkemyksiä.

Julkaise syötteitä