Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotityöt

Vajaa kuukausi "meni" - nyt on "PAKKO"(?)

Kirjoitin jo taannoin jutun "poikkeus vahvistaa säännön" periaatetta noudatten. Nyt tulin niin iloiselle mielelle, että on pakko antaa itselleni lupa lyhentää kokonaisrangaistusta. Vakuutusoikeus nimittäin teki päätöksen: "Oman talouden hoito ei ole henkilön työ."

Olisihan se kummallista ollutkin, jos oman talouden hoitoa voitaisiin pitää tavanomaisena työnä. Tuohan tarkoittaisi sitä, että liki jokainen työkyvyttömyyseläkkeellä oleva olisi saanut eläkkeensä virheellisesti.

Kunnolla koivuklapeja

Kevättalvi on seuraavan talven polttopuulle sitä parasta tekoaikaa. Yksityismetsässä harvennushakkuu oli menossa ja sieltä ostimme kertaheitolla kunnon kuorman: täysrekka koivua (51 kiintomottia!) ja, kuten kaikki tietävät, koivu on polttopuiden aatelia. Nyt (varovastikin arvioituna) polttopuumme pitäisi riittää 4-5 vuodeksi. Perinteisellä tyylillä tuollaisen määrän tekeminen klapeiksi olisi kestänyt lähes iäisyyden, mutta hyvältä kaveriltani sain lainaksi järeän klapikoneen, jolla työ sujuu kuin tanssi (poikki, halki ja pinoon).

Mikron ja suihkukaapin siivoaminen helpottui juuri

Mikroaaltouunin ja suihkukaapin putsaaminen ovat minun listallani kuuluneet ärsyttävimpiin ja rasittavimpiin siivoushommiin. Mikro on hankala puhdistaa, ja jos lika on päässyt jumiutumaan, ei pesuaine meinaa tehota. Ja suihkukaappi se vasta rasittava tapaus onkin. Pinttynyt saippua ei meinaa lähteä millään.

Pyykki-ihme

Palasimme juuri kahden viikon asuntoautoreissulta Ruotsista ja Norjasta (siitä ehkä myöhemmin lisää). Pyykkirumba on, kuten arvata saattaa, valtaisa. Hiljattain hankkimamme korkea pyykkiteline on noussut arvoon arvaamattomaan.

 

Julkaise syötteitä