Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kaikki blogit puheenaiheesta Keitot

Lohikaaliborssikeitto

Oikeastaan tämä on reilusti muuttunut variaatio aiemmin julkaisemastani kermaisesta lohikaalikeitosta. Muutos on hiipinyt askel kerrallaan, mutta kyseessä on jo selvästi ihan erilainen keitto.

Tarvitset noin 10 litran kattilan. Riippuen kaalin koosta, keittoa tulee noin 8 litraa. Arvioitu valmistusaika on noin 70 tai 90 minuuttia.

 

Ainekset

Kermainen lohikaalikeitto

Tarvitset noin 10 litran kattilan. Riippuen kaalin koosta, keittoa tulee noin 8 litraa. Arvioitu valmistusaika on noin 70 tai 90 minuuttia.

Kana-kaalikeitto

Näin syksyisin kaali on hyvää tuoreutensa takia ja sama pätee myös juureksiin. Keittoaikakin voi olla lyhyempi. Lisäksi hinta on edullisimmillaan. Hinnasta puhuen, broilerin koipireidet ovat myös hyvin edullisia ja maun puolesta broilerin parhaimpia osia. Ainoa selvä miinus on luiden ja rustojen poiston vaiva. Itse ostin niitä tarjouksesta 1,49 €/kg ja koko noin 8 litran keittoannoksen hinnaksi tuli noin 6 €.

 

Ainekset, n. 6 - 9 litraa

Keiton pitää olla hapanta!

Hieman hapankeitoista

Suomessa keitot eivät ole niin tärkeässä asemassa kuin monessa muussa maassa. Monet tietävät, että borssi on venäläinen tai ukrainalainen keitto, johon voidaan laittaa etikkaa happamuuden vuoksi ja jotta punajuuren väri säilyisi. Itse keksin, että borssikeittoon sopii loistavasti raparperi.

Julkaise syötteitä