Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroviisut

Oli julmaa jättää Venäjän Julia Euroviisujen ulkopuolelle

# Eurooppa-päivän iltana 9.5.2017 alkoivat Euroviisut, jotka tänä vuonna järjestetään Ukrainan Kiovassa. Ensimmäisessä semifinaalissa oli mukana myös Suomi. Olin hiukan ihastunut Suomen kappaleeseen Blackbird.  Tuossa surumielisessä balladissa on minun mielestäni jopa häivähdys samaa tunnelmaa kuin jossakin Franz Schubertin Winterreisen laulussa. Tiedot kertoivat, että tämä Suomen kappale oli myös kerännyt kiitosta kisapaikalla. Siksi olin todella pettynyt, kun se ei päässyt jatkoon.

Arvostelu: Euroviisut 2017

Hyvät lukijat! Tässä se taas on: Euroviisujen arvostelu vuosikertaa 2017! Luvassa siis täysin epäakateeminen sekä virheitä, stereotypioita ja turhaa hömppää sisältävä arvio kaikista kisaajista. Kerron myös suosikkini sekä lopussa tietenkin viisuhengessä omat pisteeni koko kisaan! Olkaa hyvät!

Semifinaali 1:
 

RUOTSI

Jos Suomi ei pelkäisi (viisu)menestystä

Suomen euroviisuedustaja valitaan huomenna Yleisradion järjestämässä Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK). Toivottavasti katsot kisan - mutta osallistu sitä ennen tähän ajatusleikkiin: Mitäpä jos suomalaiset eivät pelkäisi menestystä?

UMK on siitä kiva konsepti, että se antaa uusille ja erilaisille esiintyjille mahdollisuuden päästä hetkeksi lavalle. Mutta Suomen ainoasta viisuvoitosta on jo yli 10 vuotta, eikä viisumenestys ole ollut sen jälkeen kovin kummoista. Jos UMK:n perimmäinen tarkoitus on valita Suomelle menestyksekäs viisuedustaja, on formaatti väärä.

Udmurtti voitti suomen euroviisuissa!

 

Kielitieteellisen koulutuksen saaneena tarkastelen nyt euroviisuja omasta näkökulmastani. Minulle musiikissa tärkeää, ehkä tärkeintä, on kieli. Musiikki on kielen jatke.


Kuinka suomalais-ugrilaiset kielet ovat pärjänneet euroviisuissa? Ikävä kyllä, koskaan suomalais-ugrilainen kieli ei ole voittanut, toistaiseksi, uskoisin.


Suomalais-ugrilaisten kielten euroviisusijoitukset ovat tässä:

Euroviisut uudelle pohjalle


En ole seurannut euroviisuja, en ehtinyt edes huomata, että ne on käynnissä. Kohta aion kuitenkin kehutun voittokappaleen kuunnella.


Euroviisut on joka kevät ja yhtä varmasti aina niiden jälkeen esiintyy hirveää änkytystä tapahtuman politisoitumisesta, niin Venäjällä kuin Suomessakin.

Euroviisut ei ole laulukilpailu

Eilinen Ukraina-Venäjä -maaottelu päättyi ukrainalaisten tunteikkaiseen voittoon. Jännitys säilyi aivan viime hetkille asti, sillä voittajan julkistaminen tapahtui uudella tavalla, jota osa varmaan ihmettelee edelleen. Australialle hopea ei ole häpeä, mutta Ukrainan viisuvoitto puhuttaa vielä pitkään.

Udmurtovision laulukilpailu neljännen kerran

 

Tänään 4.11. järjestettiin Udmurtiassa Udmurtovision laulukilpailun finaali. Tämä oli jo neljäs vuosi. Säännöt ovat suunnilleen samat kuin Eurovision laulukilpailussa eli tarkoituksena on löytää paras uusi udmurtinkielinen laulu. 


Kilpailun nimi olisi sananmukaisesti udmurtista käännettynä Tasavaltavisio, (udm. Элькуновидение ) , mutta otan otan itselleni vapauden ehdottaa parempaa käännöstä, josta käy ilmi mistä tasavallasta on kyse.

Ruotsi voitti taas Euroviisut – Puola vammaisten sarjan

Viikonloppuyönä on seurailtu Euroviisujen finaalia Wienistä. Suomen vammaisbändi Pertti Kurikan Nimipäivät oli jo pudonnut. Mutta pitihän tuo kilpailu katsoa loppuun, koska siitä kohistaan joka puolella, jopa Australiassa asti. Sieltä oli osanottajakin ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa.

Punkahtava oodi elämälle

PKN oli jo Suomen viisufinaalissa rakastaa/vihaa -bändi. Jokaisella on mielipide, kukaan ei sano "ihan jees". Asetelmana oli kaikki tai ei mitään, joista valitettavasti vain jälkimmäinen toteutui. Ainakin pisteitä laskettaessa.

Euroviisut 2015: Semifinaali 2

Ja taas jatkuu! Arvostelin aiemmin ensimmäisen semifinaalin, nyt on luvassa toinen. Tässä semifinaalissa on vähemmän jännitettävää, koska tässä vaiheessa Suomenkin kohtalo on jo tiedossa. Pieni paljastus heti alkuun: kovin väkeviä vastustajia täältä ei taida löytyä, paitsi ehkä kahta lukuunottamatta. Mitkä ne maat ovat - lue ja ota selvää!

Liettua

Julkaise syötteitä