Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kaikki blogit puheenaiheesta älykkyys

Miten käy ihmisälykkäiden johtamalle maailmalle?

”Viisaus ja pätevyys” ansaittuina/ ansaitsemattomina ansioina ovat ihmisperäisiä näkökulmia, joilla me koetamme usein epämääräisesti luokitella (pisteyttää) toinen toisiamme. Sen voisi liki varmasti sanoa, että harva pitää itseään tyhmänä tai niin yksinkertaisena, ettei oivaltaisi elämässä säilymisen perussäveliä – ne ovat luonnostaan istutettu vuosituhantiseen perimään* -

 

Talouselämä höpsii singulariteetista

Ray Kurzweilin singulariteetti on käsitteenä liikkunut netissä (kuva) siitä alkaen kun Kurzweilin kirja THE SINGULARITY IS NEAR ilmestyi vuonna 2005. Tärkeimpänä perusteluna on Mooren laki elekroniikan komponentien kehityksestä. Valitettavasti singulariteetti on höpöä, määrä ei muutu laaduksi eikä tekoäly ylitä ihmisen älyä noilla perusteilla. 

 

T&T höpsii tekoälystä:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/206378-ttn-hopoa-tekoalys...

 

Konsulttihöpöä roboteista ja tekoälystä: 

Demoäly ei ole älyä

Vaikka Watson voittaa ihmisen käänteisessä tietokilpailussa ja Deep Blue shakissa, niillä on vähän tekemistä ihmisen älyn kanssa. Ne ovat pelkkiä yhden asian demoja. Hupaisaa on, että Stephen Hawking uskoo Kurzweilin kirjoissaan lanseeraamaan singulariteettiin, kuten seuraava lainaus osoittaa. Äly kun  ei ole kiinni pelkästtään prosessoinnin nopeudesta ja muistikapasiteetista. Jos olisi, sitä voitaisiin jo nyt simuloida.

Julkaise syötteitä