Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Mitään Onnelaa ei ole olemassa! [?]

  • Mitään Onnelaa ei ole olemassa! [?]
  • Mitään Onnelaa ei ole olemassa! [?]
  • Mitään Onnelaa ei ole olemassa! [?]

Kel Onni on – sen kätkeköön” [1. Ehkä siksi tämä onni on niin harvinaista, kun on piilotettuna kateellisten [2 huomioilta. Toisaalta eräät sanovat, että toisen kasvoista loistaa onni! Sitä ei siis oltu kätkettykään.

 

Miten onnea [3 annostellaan, kun se lopulta on aivoissa tapahtuvaa mielihyväkemioiden sähköjännitteellistä sekoitusta – ja ilmentyy koktailina niin monin eri tavoin- eri ihmisissä, kulttuureissa, uskonnoissa ja filosofioissa.

HS: Meitä on huijattu: Mitään onnelaa ei ole olemassa

[Mielipide | kolumni – HS-toimittaja Jaana Savolainen]

Kommentti: Ilkka Luoma 13.7.2018 - 3:50

"Älä tee niin kuin minä teen, vaan siten, kuten minä sanon" - vanhan papin viisaus Liperistä. Tuttua toteamuksena, kuten jutun kirjoittaja ylläolevan linkin alta kertoo: "Lapsen kasvatus on tärkeämpää kuin kännykän räpläys", jota muuten teen tässä minäkin Suomen suvessa lomalla varhain perjantaiaamuna kello 3:30, kun uni ei tule.

"Olemme viisaita puheissamme, mutta ajattelemattomia teoissamme" -voisimme myös näin apostoloida. Eloamme jäytää kiihkeys saada "enemmän, koska se on parempi" (lainaus eräästä nykyisestä mainoslööpistä). Elämme näyttö- ja vertailutaloudessa*.

Vanhan kiinalaisen sanonnan mukaan "puutarhan hoito on tärkeintä, mutta lopulta sekään ei ole niin tärkeää" -jatkamme näin apostolointia. Päätämme tämän hymistelyn puhkikuluneeseen toteamuslohdutukseen käärinliinoista, joissa ei ole taskuja.

HS ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005753306.html -

[* ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250179-naytto-ja-vertailutalous-mita-se-on -

 

 

Evoluutio oli viisas sattumanvaraisessa [?] ohjauksessaan, jonkin meille tuntemattoman ohjelmarakenteen myötä – suunnitteli synapsiverkoston, joka luo onnea, surua ja mielipahaa – vihapuheita ja kehuja unohtamatta. Miksi näin on käynyt?

Mielihyvä kumpuaa vain yhdestä juurisyystä – se rakkaus, joka on rakentunut jälleen vain yhden tavoitteen vuoksi – lisääntymisen varmentamiseksi.

Evoluutio halusi tehdä itsestään kuolemattoman ja nyt se on toiminut jo noin reilut miljardi vuotta – keskeytymättä, pojasta polveen ja tyttärestä tyttäreen – näin tasa-arvoisen maailman kunniaksi, joka ei todellisuudessa ole koskaan ollut yhtäläinen onnenkantamuksissaan kaikille – eikä tule olemaankaan, koskaan. Näin on säädetty, kun prototyyppejä kehitellään.

 

Viitteet:

[1 – kateus voimistaa ja kehittää! ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/11/kateus-ja-nyttmisenhalu-moottoroi-mys.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/11/onni-happyness.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174687

 

DOC onnela_13072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 13072018

 

327_2783 – 10:20|10:32

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo sananparsi "kel onni on se onnen kätkeköön" on hyvin suomalainen ja se sopii nimenomaan suomalaiseen mentaliteettiin.

Vastaavaa sananlaskua ei oikeastaan ole muissa kielissä aivan samassa muodossa, sikäli kuin itse tiedän ...

Samaa lajia ovat suomalaisten suosimat sananparret tyyliin: "ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa" tai "itku pitkästä ilosta".
Tietyssä mielessä myös: "parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla".

Näistä voi jokainen tehdä johtopäätöksensä perisuomalaisesta kansanluonteesta.

Ilkka Luoma

Erinomainen kommentti - avaava ja niin meille todellinen - olemme omamme - suomalaista sisua, tahtoa ja melankoliaa --- Onnelaa etsimässä, pienestäkin.

...
Sisu :)

TIISTAINA, HUHTIKUUTA 23, 2013
Aitosuomalainen sisu

Media tietää kertoa, että USA:ssa on aloitettu tieteellinen työ *] sisun määrittämiseksi ja sen sisällön selvittämiseksi.

Suomalaiset palaavat keskusteluissa usein vieläkin Talvisotaan, joka kiistatta yhdisti kansaa, vaikka äärikommunistit jätettiin kotirintamalle tai kourallinen heistä pinnasi rintamapalveluksesta metsäkarkulaisina. Talvisodasta syntyi käsite – suomalainen sisu, sitä käytiin ihmettelemässä median toimesta talvella 1939-40 ulkomaita myöten, koska oli muutoin menossa rauhallinen II Maailmansodan asemasotavaihe.

Suomalaisen sisun vastustajaksi asettui suuri itäinen naapurimme ja heidän luulo, että kansa Suomessa pettää yhteiskuntajärjestyksensä; luulo ilmentyi Terijoen hallitukseksi. Suomalainen sisu tuli yllätyksenä myös itselleen suomalaisille – olihan veljessodasta, pääoman ja työtätekevän väkevästä sisällissodasta kulunut vain reilu 20 vuotta.

Nyt sisua tutkitaan myös Yhdysvalloissa
*] LINK ~ ”sisua tutkitaan juuri nyt – Yhdysvalloissa” - YTM, psykologian maisteriopiskelija Emilia Lahti tekee sisusta lopputyötään Pennsylvanian yliopistoon Yhdysvalloissa -julkaistu Suomen Kuvalehdessä.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/aitosuomal... -

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa