Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Universumi ei tunne, eikä tunnista älykästä elämää!

  • Ihminen on häviävän pieni osanen - ja sen älykkyys vieläkin vähemmän!
    Ihminen on häviävän pieni osanen - ja sen älykkyys vieläkin vähemmän!
  • Seksi eli lisääntyminen on evoluution älykkäin keksintö!
    Seksi eli lisääntyminen on evoluution älykkäin keksintö!

Kosmologit arvioivat tässä vaiheessa, että kaikki – meille ihmisille kaikki - ”syntyi” hetkessä, jossa ei ollut aikaa, paikkaa eikä suunniteltua tahtoa – puhutaan Big Bang -teoriasta.

Me ihmiset – eräs häviävän pieni osa biosfääriä [1, mutta vaikuttavuudeltaan megalomaanista luokkaa – tunnistamme itsekkäistä ja sisäsyntyisistä syistä ”älykkään elämän” [2, ja odotamme sitä löytyvän muualtakin [3.

 

Avaruus on antanut vastauksen: Tyhjyyden kaiun, sillä 99,9999...9999 [loputtomiin] prosenttia maailmankaikkeuden tilavuudesta on tyhjää [4 – absoluuttisen tyhjää. Tuolla tyhjyydessä lymyää se väkevin voima, hyvin lähellä ääretöntä voimaa – pimeä energia [5, jolla on se hirmuinen ”odottava tahto” kutistaa jälleen kasaan kaikki – myös me – tuonne paljon puhuttuun olemattomaan neulanreikään, josta synnyimme

[3 ”9 kysymystä avaruuden vieraasta älystä, ihmislajin tulevaisuudesta ja maailmankaikkeudesta … ”~ https://yle.fi/uutiset/3-10242109 -

 

Mikäli "Bug" Bang pitää paikkansa,

… on loogisinta olettaa ihmiselon yhdeksi ”säikeiden” [?] [6, atomien ja molekyylien ilmenemismuodoksi (rakenteeksi), joka on vain osa sitä kokonaisuutta, miksi universumi on "kohtalokkaan" vetovoiman ansiosta muodostunut.

 

Ihmiselo ei ole poikkeus,

… vaan rakenteellinen osa suurempaa järjestelmää [7, joko sattumalta tai universaalin käyttöjärjestelmän [8 ohjeistamana syntyi vetovoimien [9 muutosaikajanalle.

Halutessaan ihminen voi universaalin käyttöjärjestelmän nimetä haluamakseen käsitteeksi, esimerkiksi Jumalaksi.

 

...

Viitteet:

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/04/elonkeha-jatkaa-myos-ilman-ihmista.html -

[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/viisaus.html -

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/kaiken-kysymys-ja-siihen-vastaus.html -

[5 ~ https://www.avaruus.fi/uutiset/kosmologia-ja-teoreettinen-fysiikka/pimea-energia-saattaa-selittaa-miksi-aika-kulkee-eteenpain.html -

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/12/tihentymista-ja-harventumista-oppi.html -

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html -

[7 ” … vapaa markkinakapitalismi sekä tekoäly, jonka valta on rajoittamatonta. Tekoäly voisi tuottaa loputtomasti kopioita itsestään, ja saada valtaansa kokonaisia galaksijoukkoja. Kukaan ei voisi kysellä siltä perusteluja toimilleen. Ainoa mikä merkitsee on, että se kykenee siihen … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10235562 – Yle

[8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/opetamme-konealya-vaikka-emme-edes.html -

[9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/gravitaation-synnysta-pariutumiseen.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172315

 

DOC bigbang_10062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 10062018

 

285_2843 – 10:24

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tätä minä olen odottanut että Ilkka siirtyisi joutavasta kansakunta-asioiden näpertelystä koko luomakunnan perimmäisten kysymysten paljastamiseen. Ja nyt se läpimurto tapahtui.

Tässä suuren kiinalaisen filosofin syvää tajunnanvirran viisautta suoraan älyllisen elämän alkulähteiltä:

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilkka Luoma

Uteliaisuus:

KESKIVIIKKONA, SYYSKUUTA 21, 2005
Uteliaisuus johtaa kykyyn ymmärtää enemmän

"Ihmisen uteliaisuus hipoo kattoa ensimmäisen elinvuoden aikana. Uteliaisuus on hyve vilpittömänä tiedon janona. Osa ihmisistä jatkaa uteliaana loppuun saakka rikastuttaen yhtäläistä ymmärtämistä erikoisuuksiakin kohtaan. Reviiri-ihminen "pelkää" tuntematonta; se on paha, jota vastaan tulee puolustautua. Lukeminen läpi elämän vie tuntematonta pelkoa etäämmäksi, koska tiedon kasvaessa ymmärrys ympäröivyydestämme lisääntyy.

Yhteisöllinen kansa ja ihminen on sitä, mitä se tietää,

.. eli kuinka laajasti tietoa ympäriltään on saanut. Lukemisen sijasta lukutaidoton tekee alitajuntaisesti havaintoja ja huomiointia tyydyttääkseen tarpeen osallistumiseen ja elossapysymiseen. Luonnosta erkaantunut ihminen ei tee havainnointia ympäriltään ja niinpä jää näkemättä moni luonnon ilmiö, joka on tulevaisuudessa tulossa, sillä kaikella on aina seurauksensa.

Ihminen on maallistunut aistivälitteisen informaation kirjosta;

... me emme "tiedä", mitä ympärillä tapahtuu. Jopa perheen koira vaistoaa herkistyneenä, ilman ylimääräisen pintapohdinnan häiritsemistä, tapahtumia, joilla on nykyhetken jälkeistä merkitystä.

Ihminen voi tyydyttää uteliaisuuttaan lukemalla laajasti, mutta vapaaehtoisesti. On innostavaa oppia muiden näkemyksiä, koska ne useasti täydentävät omia ajatuksiamme. Laajempi ymmärtäminen eliminoi väärinymmärrysten konflikteja tai sitten "liiaksi" tietäminen paljastaa ikäviä asioita, joita ei olisi kokenut ilman tietoa.

Suomalainen peruskouluympäristö antaa erinomaiset lähtökohdat tiedon hankintaan

Pintaliitokulutushysterisoinnin sijasta voisi koittaa aikakausi, jossa olisimme terveen uteliaita tietämään syitä mm. luonnon käyttäytymisestä kuin myös ihmisten erilaisuudesta eri kulttuureissa, havaiten kuitenkin perusasioiden olevan täysin samoja. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/09/uteliaisuus... -

.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Toi tyhjyyden korostaminen on sikäli hauskaa, kun kenelläkään ei ole tasan mitään käryä mitä havaitsemamme ns. kaikkeus edes tarkoittaa, tai mikä se ns. on. Jotain ilmeisestikin siis on, eikä sen vastakohta ole suinkaan olla olematta. Koska jos yhtään mitään ei olisi, ei olisi yhtään mitään, eikä sitä yhtään mikään kommentoisi saatika hämmästelisi, joten yhtään mitään ei voi olla koska se on jo itsessään yhtään minkään olemisen vastakohta. Tietty tää kaikki voi olla jonkun ei niin yhtään niin mitään unta, koska oikeesti meitä ei koskaan ollutkaan. Pitkässä, suhteellisessa historiassa ;D

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tässä informaatiosodassa ei aina voi vain kehua Venäjää ja haukkua lännen miestä.
Välillä Ilkankin pitää näyttää oppineisuuttaan: Hieno otsikko, haastava. Upea kuva jostain kopsattu, ristiriitainen ajatus ja sekavaa tajunnanvirtaa, ja varsin vaikuttava lähdeluettelo.

Normaalisti sellaisessa on arvostettujen tiedemiesten ja professoreiden julkaisuja joita kirjoittaja on käyttänyt. Mutta Ilkan "tieteellisessä" sepustuksessa kaikki lähteet ovat Ilkan omasta päästä.

Lopuksi tiedemiehen allekirjoitukseen ei oikein sovi "kansalaiskirjoittaja". pitäisi olla professori, vähintään Dosentti Ilkka Luoma, Helsingin Yliopisto

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittajan johtopäätöstelyä :)

Ilkka Luoma

Tihentymistä ja harventumista ---

LAUANTAINA, JOULUKUUTA 26, 2015
Tihentymistä ja harventumista – oppi nähdä jotain mahdotonta!

(Ajattelevia ihmisiä on aina kiinnostanut mitä tapahtuu, mikä on mahdollista ja ennen kaikkea mitä voi olla Rajan tuolla puolen. Aiheesta taitetaan kiihkeästi peistä. Vastakkain ovat newtonilaiset arkijärkeilijät, teoreettisen filosofian ajattelijat, jotka heittävät raja-aidat kosmokseen ja lopulta ihmisen mieleen - ”Ajattelen, siis olen” … sekä kosmologit, jotka koettavat parsia kasaan repaleisen maailman ylivoimaisen vaikeista paloista – ratsastaen tarvittaessa valon säteellä ja etsien kaiken teoriaa)

Ja kaiken alussa oli jokin suuri tapahtuma, jota alkuräjähdykseksi kutsutaan

Syntyi jostain meille käsittämättömästä syystä kahden hippusen välinen vetovoima ja niinpä alkoi muotoutuminen, joka jatkuu edelleen siitä, mistä se alkoikin – siis ennakoinnin huipputapahtuma, mutta millaisin kaavoin, laein ja matemaattisin päätelmin.

Nyt on nähtävissä kiihtyvä laajentuminen, jonka kartta luotiin hetkellä nolla + ”jotain”, jolloin meille se käsittämätön vetovoima syntyi – meillä ei ole mitään täyttä tietoa tuon tihentymiä ja harventumia aiheuttavasta välittäjähiukkasesta, nyt sitä kutsutaan gravitoniksi – jolle toivotaan löytyvän selite supersäieteoriasta.

LINK M-theory ~ https://en.wikipedia.org/wiki/M-theory -

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/12/tihentymis... -

.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa