Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Naisten päivän kunniaksi – arvosta naista - *

  • Tänään (myös huomenna) nainen on vahva ja tietää ominaisuutensa ja omat tarpeensa, niitä on syytä arvostaa - se helpottaa Elämää! ¤
    Tänään (myös huomenna) nainen on vahva ja tietää ominaisuutensa ja omat tarpeensa, niitä on syytä arvostaa - se helpottaa Elämää! ¤
  • Tämän päivän nainen on vapaa tekemään omia päätöksiä ja hän niistä myös riemuitsee! ¤¤
    Tämän päivän nainen on vapaa tekemään omia päätöksiä ja hän niistä myös riemuitsee! ¤¤
  • Nainen kaunistautuu. Kauneuden muodoilla ja väreillä on myös tarkoitus - "saa katsoa, mutta ei koskea - ilman vapaaehtoista lupaa" ¤¤¤
    Nainen kaunistautuu. Kauneuden muodoilla ja väreillä on myös tarkoitus - "saa katsoa, mutta ei koskea - ilman vapaaehtoista lupaa" ¤¤¤

Media halusi merkkipäivän kohdalla muistaa Naistenpäivää – ”...seksuaalisella häirinnällä” -HS-osaotsikko [1, jonka perälaineista syntyi mahtiliike #MeToo, jonka laineet yltyivät välillä jopa aiheettomaksi myrskyksi ja feminismin aallokoksi.

 

Aihe on ehdottoman ajankohtainen ja miesten on opittava joitain peruskäsitteitä (ei tämä tietenkään koske kaikkia miehiä!), mutta hiukan raflaamalla saadaan ytyä aiheeseen ja parempaa kahdenvälisyyttä, jossa nautinnot voivat kohtaantua – molempien vapaaehtoisella päätöksellä noudattaa kutsua. 

Evoluutio tarkoitti väkevästi meille vain yhden asian – lisääntymisen [2, johon tarvitaan nainen ja mies – aidosti. Kaikki muu on oheispöhinää tuon tärkeimmän saavuttamiseksi – sukupolvelta toiselle.

[1 ”Lakimiesliiton kysely: Neljännes naisista on kokenut seksuaalista häirintää” -HS otsikko ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005595572.html -

 

Nyt naistenpäivänä miehenä opiskelen – vaikka vanhana koirana on vaikea oppia uutta

Miehet unohtavat usein yhden evoluution järjestämän erittäin merkittävän seikan - naisesta ... (eläinkunnassa naaraasta):

Naisen tulee olla valmis sellaiseen, mitä mies usein ajattelematta, ja alitajunnastaan tulevin impulssein haluaa - taitava mies ymmärtää valmistelun, siihen liittyvän huomioivan lipomattoman kohteliaisuuden ja muistaa aina, että nainen mittaa, vähintäänkin myös alitajunnassa miestä (elinkunnassa urosta) - onko se sopiva.

Evoluutio määräsi jo muutamia satoja miljoonia vuosia sitten – tuon ”mittaamisen”. Eli, mies, muista ajoitus, ja sen valmistelu ... näistäkin huolimatta naisen suopeus ei saata syttyä, vaikka olisit kuinka charmantti ja kohteliaan yritteliäs - sillä aivoissamme kiehuvat elämän ylläpitokemiat ja ne eivät aina kohtaa.

Ehkä on jotain sellaisia yhteyksiä, jotka mittaavat mies-nainen soveltuvuutta - kemiallista sidosta - ja tämän soveltuvuuden pitää olla kunnossa, että haluamasi syttyy myös toisen halutessa.

 

---

#MeToo

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250455-metoo-nosti-kiihkon-pintaan-mika-onkaan-sallittua

Ote:

” … Evoluutio loi lisääntymisen – monistaakseen sopeumalla ”itseään” kuolemattomaksi [1. Jotta tuo kuolemattomuus toteutuisi, kuten näyttää erinomaisesti toimineenkin – löysi evoluutio ratkaisuksi hyvän olon, jopa kiihkon tunteen – varsinkin hetkellä, jolloin se lisääntyminen on otollisimmillaan -näin oli suunniteltu jossain.

Suomeen saatiin vertauskuvallista rauhaa – pandoina Kiinasta, mikä valtiona harjoitti rajoittavaa lisääntymistä – yhden lapsen politiikkaa (tunnetuin seurauksin [2), kun oli laskelmat, että kiinalaisia tulee ”liikaa” - ei tullut, kysymys olisi ollut jostain muusta – tasapuolisesta resurssien jakamisesta, niin Kiinassa kuin muualla maailmassa.

 

Panda on lisääntymishaluinen vain hetken – kerran noin vuodessa – ehkä tunnin verran. Ihminen elää lisääntymisodotuksessa koko ajan – ainakin aktiivisen elämänjaksonsa ajan. Evoluutio loi bonuksena muutoin miehen fyysisesti vaativampaan elämään nähden elinikäisen mahdollisuuden tuottaa evoluutiolle kuolemattomuutta.

Nyt media, tietyt ihmisryhmät ja erityisesti naiset tulivat ulos kaapista, mitta oli täyttynyt ja seksuaalista häirintää oli harjoitettu ”itsestään selvinä oikeuksina” miesten maailmasta liian pitkään.

Miehiä ajoi historian perinne, erilaiset kulttuurilliset tavat kuten ”vahvemman oikeus” pitämään itseselvyytenä saalistusta – miehet vain unohtivat (ainakin) yhden tärkeän seikan --- … ”

 

--- Hyvää Naistenpäivää, joka on myös kaksostyttöjemme 5v-syntymäpäivä! ---

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

 

...

412_3635

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Ilkka Luoma

[*

Olisin halunnut otsikoksi tämän:

Naisten päivän kunniaksi – arvosta naista - ”kevään kukkana, niin se kantaa hedelmää kesällä”

- mutta se ei mahtunut sille varattuun kenttään ---

...
Katso kuva 2.

Ilkka Luoma

Naisten päivän kunniaksi vähän miehistäkin, määrääväthän heidän, siis meidän ;) siittiöt sitten tuon tulevan yhteisen hedelmän sukupuolen ;)

...
tiistaina, helmikuuta 05, 2013
Miesten taistelu elintilasta

" ... Nyt mies 'pehmoleluilee' ja ottaa hiljalleen osaa myös perheen pienimmän/pienimpien hoitoon – hyvä näin, sillä vauvat ehdollistuvat voimakkaasti ravinnon lähteeseen, äitiin – joka myöhemmin tuo ”erioikeuksia” äidille, kun keskinäissovittamaton riita oikeudessa päätetään usein miehen epäonneksi ja lapsen etääntymiseksi isästään.

Naiset ovat onnistuneet omassa tasa-arvopyrkimyksessään. Nyt on miehen vuoro – ja siihen kuuluu perhe, sen arkeen osallistuminen ja lapsien hoito, jotta syntyisi kantava ja kestävä isä-lapsisuhde, joka tuo sisältöä kaikkien elämään. On onni, että mies valitsee perhevapaan ja pysyy hieman enemmän poissa klubeilta, illanistujaisista ja korttipöydistä – eheä perhe on yhteiskunnan voima. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/miesten-tais... -

.

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Hyvää päivää - naiset?
Onko yllä oleva seksuaalista ahdistelua?
Utelen
Muisto Keijo Kullervo

Ilkka Luoma

Näetkö sinä tässä ahdistuksen henkeä - kerrotko lukijoille millä kohtaa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onnellisia päiviä tyttärillesi!

Lapsesi sinua tarvitsevat,
ei Putin:)

Ilkka Luoma

Kunpa voisinkin kertoa kaiken mitä tehdään kulissien takana venäläisten kanssa, jolla estetään tilanteiden konfliktoituminen - huolimatta sotaisasta Yhdysvalloista - tosin tässä on nyt kysymys Naisten päivästä, jotka luottavat enemmän itään kuin miehet - ovat fiksumpia ja oivaltavampia ... ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjähän on se konfliktien syy. Miksi piti hyökätä Krimille ja Ukrainaan? Kidutettiinko ja tapettiinko siellä venäläisiä? Jos ukrainalaiset olivat keljuja, niin eikö heitä olisi voinut uhkailemalla pakottaa parantamaan tapansa? Alistuihan Suomikin heti kun 1700 ns. pakolaista työnnettiin Suomeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Annetaan naisille nyt kunnia - riidellään toisaalla näistä ikuisuusvenäläisongelmista ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

#5

"tosin tässä on nyt kysymys Naisten päivästä, jotka luottavat enemmän itään kuin miehet"

Johan on naistenpäiväpläjäys, ja vielä Vapaavuoron puolella. Ei suositteluja.

Ilkka Luoma

Sattuu olemaan tutkittu fakta ...

Eikä tämä suositteluja kaipaa, lukijat päättävät - joita on kommentoijiin nähden - ehkä 1:20-40 (?) ... enkä muutoinkaan kirjoita kerjäten suositteluja - rehellinen ilmaisutapa on parempi, ja niistä joko tykätään tai ei ... :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olen ennenkin huomauttanut täällä siitä että politiikka ei kuulu Vapaavuoron puolelle, mutta että naistenpäivä aasinsiltana on jo aivan liikaa.

Ps. edelleenkin #5 "huolimatta sotaisasta Yhdysvalloista"

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Se nyt on vähän eri juttu tuo Facebook mutta sinne sivulleni kirjoitin pikaistuksissani näin:

Suuresti arvostamani ihmiselon ymmärtäjä, kirjailija Veikko Huovinen jonka tapoihin ei imelyys ja lepertely kuulunut niin kuitenkin hän sisimmässään oli suuri suomalaisen naisen ihailija ja ymmärtäjä. Tästä todisteena esimerkiksi se että nimesi yhden kirjansa "Naiset ovat Kultia". Huovisen naiset ymmärsivät myös suomalaisen miehen luonnetta, joskus karhean kuoren alla piileskelevää täynnä mahdollisuuksia olevaa körilästä jonka hienot ominaisuudet saa esiin vähän oikealla tavalla rapsuttamalla.
Aikanamme pintaan nousseet telaketju-piikkilanka feministit eivät suinkaan tee karhunpalvelusta naisille vaan luonnonvastaisessa yksisilmäisyydessään luovat kontrastin, joka auttaa ymmärtämään ja arvostamaan aivan tavallisia naisia, sellaisia joita Huovinen imartelematta kutsuu kulliksi.
Vaikka tällaiset päivät, naisten, äitien, isien, ystävien ovat mielestäni amarikkalaista hapatusta, tausta ajatuksena vain kaupankäynnin edistäminen toivotan omalta vaatimattomalta osaltani Hyvää Naistenpäivää kaikille naisille kukkaistervehdyksin, äärifeministeillekkin vähän pitkin hampain. Kirkkaana kuitenkin mielessäni että jokainen päivä on Naisten Päivä.

Ilkka Luoma

Jean-Paul Sartre

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Jean-Paul_Sartre -

Ote:

" ... Jos intentionaalisuuden käsitettä sovelletaan rakkauteen, joudutaan hylkäämään ajatus rakkaudesta tunnetilana, sillä se on vain suhde tietoisuuden ja tietoisuuden ulkopuolisen todellisuuden välillä. Tällainen rakkaus säätelee suhdetta todellisuuteen, eli on siis kuin tekemistä. Asennoituminen, tunteminen ja tekeminen säätelevät kaikki suhdetta maailmaan, joten ne ovat rakenteeltaan samanlaisia. Tätä sanotaan rakkauden tekoluonteeksi.

Tunnekuohussa, esimerkiksi voimakkaassa suuttumuksessa, voi tehdä jotain kouriintuntuvaa, tai pitää suuttumuksen sisällä ja olla ulospäin tyynenä, kun tunteet riehuvat sisällä. Ne tunteet säätelevät kuitenkin suhdetta ulkoiseen todellisuuteen samalla tavalla kuin teot. Sartre kieltää ulkoisen toiminnan ja sisäisten tilojen eron, sillä kaikki tietoisuus on aina tietoisuutta jostain. Ajatustunteet eivät ole sattumanvaraisia, vaan tapoja saavuttaa joku tietty päämäärä. Ne muodostavat järjestelmän, joka peittää, korvaa ja hylkää käyttäytymisen, joka on epäedullista päämäärän kannalta ... "

.

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Netistä poimittua:
Tiedättekö, että potenssilääkkeisiin ja tissien kohotus hoitoon käytetään viisinkertaisesti rahaa enemmän kuin dementia taudin hoitoon maailmalla.
Johtaa siihen, että kohta hoitolaitoksissa on isorintaisia mummoja ja kova munaisia miehiä yllin kyllin, mutta eivät raukat tiedä, eivätkä muista sitä, että mitä niillä vehkeillä oikein tekisivät.

Muisto Keijo Kullervo

Ilkka Luoma

Hersyvän osuva - markkinoinnin alaviite todellisuuteen, jossa näyttö- ja vertailutalous tekevät tuhoaan - mutta joillekin miellyttävästi! :)

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa