Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Kuolema – tuo mystinen päättöpiste

  • 
Kuoleman puutarha -Hugo Simberg
    Kuoleman puutarha -Hugo Simberg

Kukaan ei ole tätä välttänyt, sanottu jo ikuisuuksien ajan, mutta se ei pidä paikkaansa. Kuolemaa ei ole – on vain väärä ja lyhytjänteinen katsantokanta ja uskomus. Olemme itsekkäitä omalle henkilötunnuksellemme, sillä se on kuolevainen ja ainoa omaisuutemme täällä lainojen maassa – löydämme sille rajallisuuden.

 

Elomme viimeisen silauksen materia on lähtöisin kaukaa suurien tähtien räjähdyksistä – supernovista [1; nuo meidän mielelle käsittämättömät energiapurkaukset loivat alustan muun muassa ihmiselle.

Kaltaisemme elämän perusaines on kuitenkin veden sisältämää vetyä [2, jota universumimme havaittavasta materiasta on yli 90 prosenttia – sitä yksinkertaisinta alkuainetta, joka lopulta räjäyttää fuusiossa Aurinkoina – tähtinä meille uuden kaltaisemme elämän polun – elämänvyöhykkeenä [3 hyvin, hyvin harvoille!

 

Niin, se kuolema – mitä se on?

Se on vain erään kerroksen tapahtumasarja, jossa monimutkaisten molekyylitasojen muutokset sammuttavat kemiallisbiosähköisen ajatuskoneiston, joka sisältönä on yksinkertaisuutta hipovien bittijonojen kertymä, jossa on perintönä muisto, tieto ja henkilötunnusajan opittu käytäntö.

Kuolema ei ole muuta, sillä atomistiikka jatkuu, kuten se on jatkunut muutamia miljardeja vuosia. Atomitkin lopulta hajoavat, jopa niiden osatekijät – viimeisenä protoni [4 – jonka elämänkaari on niin pitkä ettemme voi sitä ymmärtää.

 

Aika

Me ymmärrämme tunnin, vuorokauden – vuoden ja keskimääräisen 77 vuotta miehelle ja naiselle reilu 80 vuotta (Suomessa – täällä sosiaaliturvan mallimaassa). Se on jatkumo, jolle annoimme nimeksi henkilötunnusaktiivisuus. Tuo myös sosiaaliturvatunnukseksi nimetty numero- ja kirjainsarja on ainoa seikka, joka on omaa – muu on lainaa.

 

Atomi, niistä me muodostumme – ja ne elävät ”ikuisesti”

Lainaa ovat ne atomit ja niistä muodostuvat molekyylit, jotka kulkevat täällä maassa biosfäärillisenä jatkumona – sukupolvelta toiselle, tehden välillä hypyn ruohoksi, välillä heinäsirkaksi – ehkä rotaksi ja aina silloin tällöin – hyvin harvoin ihmiseksi, sillä biomassamme on häkellyttävän vähäinen täällä elämän kehdossa – biosfäärissä.

Biomassamme on jotakuinkin muurahaiskolonioiden luokkaa … silti ympäristöjälkemme on ylivertainen, ja tuntuukin siltä, että evoluutio kehittelee nyt jotain vähentäjää – kohdallemme – hitaasti, mutta päättävän vakaasti!

 

Entä kuolemattomuus?

[ Chopin ~ https://youtu.be/E-PCrCeX8rI – Spring Waltz ]

Evoluutio, tuo näppärä itsekkyyden huipputuote ja sukupolvesta toiseen jatkuva koneisto on luonut lisääntymisen, koska se halusi pitää itsensä hengissä ikuisesti. Sinä esimerkiksi, joka nyt luet tätä, olet Lottovoittoa harvinaisempi ilmestys.

Jokainen meistä – sinäkin - olet kantamoinen kaukaa aikojen alusta, vaikkapa parin miljardin vuoden takaa – ja sinusta on eheä jatkumo – elämän jatkumo kauas syanobakteereihin [5 asti ja siitäkin tuntemattomaan ---

...lopulta atomit joista muodostut, ja niiden neutronit ovat ajalta, jolloin kaikki, siis aivan kaikki – koko universumimme putkahti ”neulanreiästä” ulos – meille tuntemattomasta maailmasta, joita saattaa olla ääretön määrä.

Olet siis osa kuolemattomuutta*, ja edustat sitä kaikkea mitä historian aamuhämäriin on hahmotettavissa – kannat sitä kaikkea tietoa koko kertymäjaksolta. Olet Lottovoittaja – elämän riemukas voittaja, vaikka henkilötunnuksesi poistuisi huomenna.

Olet saanut kuten minäkin kirjoittajana oman sosiaaliturvatunnuksen – tiedoksi muille, että olen ja olet yksilö ja kuulun/ kuulut johonkin systeemiin – tällä kertaa suomalaiseen yhteiskuntaan, joka jo sekin on omanlaisensa Lottovoitto.

[* Meille evoluutio asetti vain yhden ehdon ja se on lisääntyminen – se onkin ainoa tehtävä mikä meillä on – no toki on oheistoimintana perillisten ja geeniemme jatkajat lisääntymiskelpoiseksi – liki kaikki muu on elämän muuta loiskiehuntaa … voi tuntua julmalta ja epäinhimilliseltä.

 

Miksi kuolemaa ei ole?

Olet syntynyt. Sinulla on oma äiti ja isä, ja he ovat ainoat sukupuolet, jotka voivat lisääntyä. Sait lahjan, perintögeenit, ja opin, jonka rakentamiseen evoluutiolta on mennyt tasan yhtä pitkä aika kuin meillä kaikilla on mennyt – täsmälleen sama aika – miljardeja vuosia, sillä lähtökohtamme on varmasti yhteinen – siis yksi ja sama. Olemme sukua koko biosfäärillinen populaatio.

Evoluutio loi käsittämättömän hienon jatkumon, joka raivasi heikot pois ja toi tilalle aina uutta, kun oli tarpeen – hitaasti, mutta varmasti, omalla kellotaajuudella **.

[** Kellotaajuus on tapahtumien lukumäärä jossain aikayksikössä – ja evoluutio mennä jyskyttää meille tuntemattomalla kellotaajuudella, joka lienee Piin arvo ~ 3,14 … mutta missä ajassa, ken sen tietää, on astunut maailmaa, jossa tieto on saavuttanut täyden harmonian!

Evoluutio on käyttöjärjestelmä, se on osa sellaista maailmojen toiminta-alustaa, jossa kaikki kohtaavat toisensa ja sen ominainaisuuden synnytti, kuten meidätkin se käsittämättömän tasalaatuisuuden harmonian pienen pieni virhe ***, josta syntyi vetovoima – joka sytytti kaiken – sinutkin.

[*** Aivan BigBangin alussa saattoi olla täydellinen harmonia, jossa olemattoman pieni oli täydellisessä harmoniassa ja tasalaatuisuudessa toisiinsä nähden – näin ollen, olisi nyt tuloksena liki täysin tyhjä avaruus, mutta sitten jossain ajanhetkessä x tapahtui jotain odottamatonta – ehkä yksi hiukkanen harhautui laajentumisradaltaan ja löysi ”kumppanin”, siinä kohtaa kun harhautuminen alkoi – syntyi vetovoima, joka nyt ohjaa ”kaikkea” - nykyinen kuvamme muodostui jo kauan, kauan sitten – nyt se on vain ”suurempana”.

 

Olemme siis jatkumo kaukaisuudesta ja jokainen kuolemattomuuden hyppy tapahtuu uutena yksilönä, kun isän ja äidin perintötekijät kohtaavat sen suunnattoman kilpailun tuloksena, jossa satoja miljoonia häviäjiä kohtaa kohtalonsa –

 

… näinkin ajatellen olet jotain aivan muuta kuin Lottovoittaja. Olet ikuisuuden haltija, kunnes kohtaa sosiaaliturvatunnuksen luovutus – kuka mitenkin – monilla on soinut toivottuna Chopinin 'Tristesse' … ~ https://youtu.be/cgk9vJREiDg - … modernisti jotkut voisivat haluta viimeiseksi saattajakseen Chisun 'Vanha jo nuorena' ~ https://youtu.be/oYHB7xDX02w - .

...

Näin se meni – nyt voit sitten päättää itsellesi jumalan ja Jumalan ja nimetä sen haluamallasi tavalla! Maailmasi on rajattomuudessaan ääretön. Mikä on varmaa, on se, että jokainen luovuttaa henkilötunnuksensa pois ja antaa lainansa, kun sen erääntymisaika on koittanut.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 160076

 

DOC kuolema_16012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 16012018

 

827_6615

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, TAMMIKUUTA 07, 2015

Elämän synty

1] -
(käsite on puhtaasti ihmismielinen, ja perustuu käsitteisiin, jotka ihminen elossaan on itse kehittänyt. Perinteellisesti elämä on liitetty hiileen *] ja happeen + typpeen ja fosforiin sekä lukuisaan määrään eri alkuaineita – tosin häviävän pieniä määriä, mutta välttämättömiä. Kaltaisemme elämä sijoittuu esimerkiksi lämpöliike-energian spektrissä liki olemattoman pieneen ”välikköön vain noin + 2-5 astetta ja noin +40 asteen väliin, kun maailman kaikkeudessa tämä kokonaisspektri on -273:n ja liki äärettömän kuumuuden välillä; ylärajaa ei olla kyetty määrittämään ja muistamme, että lämpökin on liike-energiaa. Hämmästyttävää on se, että sijaitsemme niin lähellä lämpöliike-energian päättymispistettä!)

Jos voisimme "istua" arvioitujen stringien (string theory) 2] – energeettisten jousien (muodostavat kvarkkeja 3]) "selässä" - emme voisi edes nähdä, kokea tai aistia mitenkään elämää, koska sitä ei ole, tuosta lähtökohdasta – onko Elämä siis yhtä teatteria? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/07/elm-on-yht-t... -.

Elämä on siis ylätason juttu, jonka kerroksellista rajapintaa kiihkeästi etsimme - missä siis "napsahtaa käsittämämme elämä eloon?" … mehän muistamme ketjun pienestä suureen: stringit [?], kvarkit, neutronit, protonit, elektronit … atomit 4], molekyylit 5] ja niin edelleen …

On niin pakko löytää – uteliaisuuden 6] vuoksi

Mutta jos on pakko etsiä jokin kohta elämän mahdollistajan synnylle, olisi se siinä kohtaa, jossa alkuräjähdyksen (Big Bang - alkuräjähdysteoria 7]) jälkeen 'olematon kohtasi toisen olemattoman', ja syntyi vetovoima, gravitaatio (painovoima) 8] ja sen muodostaja – gravitoni 9], jota emme ole yrityksistä huolimatta löytämään ja todistamaan sitä itsellemme -

... alkuräjähdyksen alkuhan oli täydellinen ja absoluuttinen hajaantuminen, jossa ei ollut vetovoimaa, vain kiihtyvä työntövoima täydellisessä järjestyksessä "olemattomien hiukkasten" paetessa äärettömän pienestä - rajattomasta ja mittaamattomasta - pisteestä, singulariteetista 0].

Muuten, tuo kahden olemattoman ensi kohtaaminen, joka sytytti vetovoiman -

oli alku myös nykyisen universumin 11] muodolle, hajaannusjärjestykselle 12] sekä massakeskittymille 13], joita voimme kutsua planeetoiksi, tähdiksi, galakseiksi …(kaikki ainehan on vain tihentymää ja harventumaa 14]), ... jotka nekin hiljalleen hajoavat täydelliseen autiuteen - loputtomaan päätökseensä, kunnes aika liikkeen lakkaamisen myötä pysähtyy lopullisesti. Lopultahan oli vain tyhjyyttä ja energioiden värähtelevää vuorovaikutusta [E=mc2] 15] … .

Se syvin kysymys –

Mistä nuo energioiden värähtelyt (string energy) saivat alkunsa, vai eivätkö mistään? Ehkä kaikki olivatkin harhaa – me vain kuvittelimme, ja usko siirsi näkemyksiä, väitteitä, luuloja, harhoja ja hippusen tietoa!

...
Mihin Jumala ja jumaluus sijoittuvat?

[Armollisesti kuolema sinut ottakoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/armollisesti... - ]

... jatkuu ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvä kirjoitus - mutta väärä kirjoittaja. Tuskin kukaan tätä lukee eikä kukaan muu edes kommentoi kuin minä. Me kaikki odotamme että Ilkka pysyy lestillään eli ylistää taivaaseen asti Venäjän Suurta Johtajaa Putinia ja haukkuu maanrakoon koko keljumaisen eeuun ja Suomen herrat paitsi Kekkosen.

Ehkä saamme jatkossa pian asiallisia kirjoituksia:)

Ilkka Luoma

Näin siinä usein käy - ei kommentointia voi määräillä - se kirjoittaa kuka haluaa - lukijoita voi olla paljonkin - se jää arvoitukseksi, koska ei ole näkyvää lukuavauslaskuria ...

Ilkka Luoma

... Maailmaan mahtuu jotain niin kaunista, suuren surunkin keskelle

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/muist... -

...

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa