Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Mitä Sinä todella tarvitset?

 • Luonto ei tarvitse kuin lisääntymisen ja siihen kumppanin sekä energiaa - lisäksi houkute, jotta lisääntyminen jatkuu, jatkuu ja jatkuu ...
  Luonto ei tarvitse kuin lisääntymisen ja siihen kumppanin sekä energiaa - lisäksi houkute, jotta lisääntyminen jatkuu, jatkuu ja jatkuu ...
 • Me ihmiset olemme uteliaita, haluamme tietää miten luonto toimii. Mehän olemme elimellinen osa biosfäärillistä ympäristöä - siis pala biodiversiteettiä!
  Me ihmiset olemme uteliaita, haluamme tietää miten luonto toimii. Mehän olemme elimellinen osa biosfäärillistä ympäristöä - siis pala biodiversiteettiä!
 • Harmonian värimaailma - osa houkutetta tarpeeseen, siihen ainoaan, jonka evoluutio meille loi - muu on taustahurinaa päämäärän eteen!
  Harmonian värimaailma - osa houkutetta tarpeeseen, siihen ainoaan, jonka evoluutio meille loi - muu on taustahurinaa päämäärän eteen!
 • Me viestimme eli 'sometamme' - luonto ei someta, se on jatkuvassa keskinäisessä vuorosuhteessa tavoin, joita me emme juurikaan tunne! Olemmeko häiritsevä kohinabitti evoluution rakenneohjelmistossa?
  Me viestimme eli 'sometamme' - luonto ei someta, se on jatkuvassa keskinäisessä vuorosuhteessa tavoin, joita me emme juurikaan tunne! Olemmeko häiritsevä kohinabitti evoluution rakenneohjelmistossa?

Yle kirjoitti väkevästi avaavan tekstin Heikki Mäntymaasta |1 - keskeltä kaupunkikulttuuria, jossa osataan kuluttaa, enemmän ja nopeammin, mutta Heikki katkaisi asunnostaan jopa sähköt, koska kiinteämaksu oli reilusti enemmän kuin itse kulutettu sähkö – kustannuksina. Heikki ei ymmärtänyt miksi hänen pitää maksaa valmiudesta enemmän kuin kulutuksesta! Siispä sähkösopimus poikki.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9671314 -

|1 ~ http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2576 - taiteilija Heikki Mäntymaa

 

Kommentti linkin alaiseen tekstiin – allekirjoittaneelta:

”... Vastakohtaelämä - Pentti Linkolakin |2 hymyilee, harmittelee vain sitä, että Mäntymaan kaupunkiasunto lämpiää kaukolämmön kautta saastuttavalla kivihiilellä eli ammoin kuolleella ja kivettyneellä elämällä”

|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentti_Linkola -

 

Oletko valmis puolittamaan kulutuksesi?

”17.1.2011 17:48  

19 kommenttia

Meillä on eräs Euroopan halvimmista sähköistä. Olemme yksiä suurimpia kuluttajia. Energiaa on loputtomasti - mutta saamme sitä vain rajallisesti. Energia muuttaa materioita ja materiamuutokset ympäristöä. Oletko valmis puolittamaan oman energiankulutuksesi?

---

[ ... Elinmahdollisuutemme ratkaisee energia - me kulutamme sellaista, joka on lainassa. Ihminen käyttää historian varastoja liian nopeasti. Me omaksuimme käyttö- ja kulutustavan, jolle katteen ja vastuun antoivat mennyt elämä ... ]

09102007 - Niin ihmisyhteisöllä kuin koko luomakunnalla on energiatase; maapallo on suljettu systeemi, joka ammensi ja ammentaa energian historiasta suljettuna sisuksistaan ja ulkopuolelta saatuna säteilynä. Energia on tunnetusti materiaa ja materia energiaa. Siis me "syömme" itseämme.

Puhutaan myös, että energia ei häviä - kuten eivät häviä haitatkaan, ne vain voivat muuntua ja kasautua. Käytämme energiavarantoja niin kiihtyvästi, että haitallisuus normaaliin muutokseen nähden luo ongelmavarastoja kierteeksi, jonka seuraukset ovat ilmassa ja näköpiirissä.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58377-kaytamme-liikaa-energiaa-oletko-valmis-puolitukseen - alta.

 

Herättelylinkkejä ---

1] Näyttötaloudesta huomioimisen talouteen ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/02/nayttataloudesta-luonnostaan.html -

2] Emmekö tahdo ymmärtää ympäristömuutoksia? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=966247 – [17763]

3] Ympäristöjälkivelkamme kehitysmaille ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153983-ymparistojalkivelkamme-kehitys-ja-kehittyville-maille -

4] Ihmiskunta kiihdytti kuilun partaalle? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/ihmispopulaatio-kiihdytti-kuilun.html -

5] Energiaperiaate (materian- ja energian häviämättömyyden laki) ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Energiaperiaate- W

6] Gaia kuumenee – vähennämmekö kulutustamme? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 – [28539]

7] Biomassaakaan ei voi loputtomiin polttaa! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=823551 – [10798]

8] Mihin metsiemme ja peltojen hiili katoaa? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=941544 – [8404]

9] Elämään sovittautumisen tasapaino ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/el-m-n-sovittautumisen-tasapainokilpailu -

0] Evoluutio on kaikkialla ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93489-evoluutio-on-kaikkialla -

 

 

Eräs viisaus toisaalta ---

”” … kaikkien eläinten ja eliöiden pitää sovittaa mahdollinen hyöty mahdolliseen menetykseen – yleensä hyöty on hieman suurempi kuin riski, mutta menestyksen ja menetyksen välinen ero pieni” ... tämän pitäisi herättää ”paatuneimmankin” kasvukiihkoilijan. ”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoitaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 146717

 

DOC mitä sinä tarvitset_20062017.doc – OpenOffice Writer

PVM 20062017

 

|378_3863|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Ilkka Luoma

Hallitsematon kasvu oli ympäristöllemme tuhoisa –

[Emmekö ymmärrä ympäristömuutoksia? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [25843]

nyt saamme todennäköisesti mittaushistoriamme lämpimimmän 12 kuukauden mittausjakson 11]. Rahaa tehtiin urakalla, ja pienoinen inflaatio hyväksyttiin, kun palkat nousivat siinä suhteessa, ettei määrittämätöntä niukkuutta millekään osa-alueelle tullut merkittävässä määrin. Loputon setelistö takasi tuloerojen nousun 12] ja rikkaat rikastuivat ja köyhät köyhtyivät. Omaisuudet ovat kasautuneet ja keskittyneet.

Nyt käydään Ilmastopaneeleja,

ja riidellään siitä kuka maksaa kenellekin tästä exponentiaalisesta talouskasvusta. Kuka hyötyi ja kuka kärsi – siitä voimme olla jo varmoja, että ympäristö ja sen myös kokonaisbiosfääri kärsivät suuresti – suuret sukupuutot ovat ovella, kuivuus, hirmumyrskyt ja rankkasateet lisääntyvät.

Maailmassa on liikaa rahaa, keskittynyttä ostovoimaa ja niukkuus reaalivarannoista hiipii likemmäksi meidänkin ovia. Oliko niin, että tämä kullasta irtautumisen kasvurykäs toi juuri sen oleellisen osan ympäristömuutoksia, joissa nyt kärvistelemme?!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131588-... -

Näyttötaloudesta sopeutustalouteen ---

.

.

Ilkka Luoma

Numero kolme ja se oleellisin!
.

[2014] " ... Onni on ilmaista, kunhan sen vain oivaltaa

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Viimeinen vuosikymmen on mennyt materiaalisen onnen etsinnässä – on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin. Olemme riittämättömyyden noidankehässä 3], joka kadotti sellaisia arvoja joista voisi myös muodostua onnellisuutta.

Kansa on omansa,

… ja se valitsee näköisensä valtapiirin, jonka luovuuteen 4] ja osaamiseen äänestäjä luottaa, tai ainakin toivoo luottavansa. Nykyisen kaltainen puoluepolitiikka on menettänyt arvostuksensa 5]. Paljon on puheita mahtunut maailmaan, mutta teot eivät ole luotsanneet kansakuntaa – vaan eteen on tömähtänyt alamäkeä, työttömyyttä, yksinäisyyttä, hoitamattomuutta ja avuttomuutta. ... " ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/11/onni-happyne... -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/11/onni-happyne... - 146730 -

.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Olen lähtenyt alkuun lapsena omavaraistaloudesta sodan jälkeen, jolloin pula oli vähän kaikesta. Se ohjasi tuottamaan kaiken oman tarpeen itse ja toimeen tultiin. Elettiin riippumattomina ulkopuolisista.
Ollaanko nyt menossa samaan eli osa kansasta ajautuu niukalle eliitin Sipilän hallituksen toimien johdosta?

Ilkka Luoma

Osa valistuneimmistä on oivaltanut mihin kulutusähky johtaa ja sen, ettei rajallisesta voi saada rajattomasti! ---

Minimalismi
[2016]
" ... [ … kansalainen Erkki mietiskelee miksi pitää saada ostaa, vaikka kukkaron pohja näkyy. Elämme tavara- ja kulutusyhteiskunnassa, jossa väijyy salakavala näyttö- ja vertailutalous |2, tuumii Erkki …

… kansalainen Liisa ei osta mitään turhaa, hän suosii minimalismia|3, kierrätystä ja kirpputoreja. Liisa on asiantuntija käytetyn tavaran osalta; lisäksi hän ei osta mitään turhaa – minimalismi oli ottanut Liisan haltuunsa. Liisa miettii turhasta tyhjässä kodissaan avaruutta, joka antaa rauhoittavan olon – ei ole häiritseviä näkö- ja kokemushavaintoja aivojen rasitteeksi |4… ] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/nyhtotaloude... -

.

Ilkka Luoma

... Rock, osa 2. Jatkoa Heikin minimalismille. Yli 100.000 lukuavausta muutamissa päivissä. Sähkötön Heikki kiinnosti suuresti.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9683682 -

Sähkötön Heikki!

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa