Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Tuleeko Naamakirjasta hermostosi jatke?

 • Mitä tämä kuva kertoo - saatat arvata, mutta todellisuutta et tiedä, ellet ole aivan tapahtuman hermolla!
  Mitä tämä kuva kertoo - saatat arvata, mutta todellisuutta et tiedä, ellet ole aivan tapahtuman hermolla!
 • Valokuvaamalla vangittujen fotonivirtojen tulos - paljon informaatiota, vain mielikuvitus esteenä selittää mitä tämä kokonaisuus voisi tarkoittaa -
  Valokuvaamalla vangittujen fotonivirtojen tulos - paljon informaatiota, vain mielikuvitus esteenä selittää mitä tämä kokonaisuus voisi tarkoittaa -
 • Tieto on kuin pallo, joka kelluu tietämättömyyden meressä.
  Tieto on kuin pallo, joka kelluu tietämättömyyden meressä.
 • Tänään välitettävä tieto tai manipulaatio on kaksijakoista; on West trolling ja on East trolling. Mihin katseesi sinulla kääntyy?
  Tänään välitettävä tieto tai manipulaatio on kaksijakoista; on West trolling ja on East trolling. Mihin katseesi sinulla kääntyy?

Ihmisen hermo- eli tiedonsiirtoverkko sensoreineen on osin autonominen ja yksilölleen itsenäinen. Tosin me emme ihmisinä tiedä miten hermoverkkomme jatkuu kehostamme ulos, esimerkiksi telepatiana. Facebook Messenger haluaa omia yksin tämän tiedonsiirtoverkon kehojemme ulkopuolelta!

 

~ http://www.iltalehti.fi/digi/201704192200105045_du.shtml - 

[Messenger aikoo syrjäyttää kaikki muut sovellukset. Tavoite on kunnianhimoinen, muttei mahdoton. -Iltalehti]

 

Ehkä joskus tulevaisuudessa on jokin "liima", joka yhdistää itsenäiset yksilökohtaiset hermoverkot toisiinsa, ellemme sitten löydä avainta lukkoon, joka avaa ihmisten väliset informaatioväylät - aitona telepatiana. Anyway, Messengerillä on liki rajattomat tuotekehitysresurssit, vain kiinalaisten oma "naamakirja" voi rynnistää kilpailijaksi.

 

Ilkka Luoma

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Titaanien taistelu, Google, Facebook, Amazon, Alibaba, Baidu ja mitä niitä nyt onkaan. Joskus taisi olla IBM ja Microsoft. Ehkä oli Apple ja Nokia. Noista sitten voisi sotia jos viitsisi, mutta ei ole minun sotiani.

Ilkka Luoma

Voimme ennustaa, että Alibaba kaikkine sähköisine "rönsyineen" ottaa yhden maailmavaltaroolin! (?)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Varmaan joo. Alibaba on tavallaan käyttöliittymä Kiinan maailmantehtaaseen. Tällä hetkellä siinä kuitenkin on ongelmana ainakin epärealistiset ja subventoidut postikulut. Aliexpressistä voi helposti löytää tuotteen, jonka hinta on postikuluineen vaikka 2 €, ja jos sen tilaisi muualta ulkomailta, hinta olisi 4 € + postikulut ja Suomesta 8 € + postikulut. Hinnat lähinnä valistuneita arvauksia, mutta vähintään suuntaa antavia.

Kiinaa pidetään edelleen kansainvälisessä postiyhteistyössä kehitysmaana, joten Kiinan postin kautta lähetetyt postitukset jatkokuljetetaan kehittyneissä maissa rankalla tappiolla. Varastointi ja käsittelykään siellä ei maksa mitään. Jos Suomessa myytäisiin sentin kolikoita, olisi hinta vähintään kaksi Euroa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Alibaba suunnittelee Euroopan logistiikkakeskusta Venäjän Karjalaan Muurmaanin radan varteen ja Euroopn pilvipalvelinkeskusta Suomen Pohjois-Karjalaan ... vinkkejä: Koillisväylä ja Siperian rata ;)

Ilkka Luoma

[2009]

" ... Mitä tämä paljon puhuttu "Naamakirja" oikein on?
Facebook ja muut vastaavat ovat yksinkertaisesti kohtaamisareenoita, joissa haetaan tunnettuutta, erikoistumista ja esilläoloa - kukin vapaaehtoisesti tavallansa. Tietonsa ja tekemisensä saa kukin ilmaista sillä vapaus- ja avoimuusasteella, mikä itselle ja omalle persoonalle parhaalta tuntuu. Facebook on avatun elämän areena, jossa käyttäjät ilmaantuvat omin erityispiirtein "kehiin" etsimään muita - tuttuja ja ehkä tuntemattomiakin.

Hiljainen tieto, yhteisöllisyys ja tallenteet jälkipolville

Parhaillaan työelämää vaivaa "hiljaisen tiedon" karkaaminen eläkkeelle. Hiljaista tietoa on kaikissa ikäluokissa, ei vain suurissa. Itse suuri sininen, IBM - tuo tietokoneyhtiö, joka muuttui palveluoperaattoriksi yhdistelemään osaamista, rahavirtoja ja ihmisiä rakennutti oman "facebookkinsa" omaan sisäiseen verkkoonsa. Naamakirjat ovat jo arkipäivää IBM sadoille tuhansille työntekijöille.

IBM koki murroksensa samoihin aikoihin kuin kotoinen Nokiamme,
... 1990-luvun alkutaipaleella. IBM oli aaltonsa pohjalla - nyt, kuten Nokiakin - aaltonsa huipulla. IBM hyväksyi tosiasian, että ihmiset kaikilla tasoilla tekevät busineksen ja asiakaspalvelun, ei organisaatiot tai käskytykset korkeuksista. Kaiken ideaksi syntyi avoimuus, uteliaisuus ja yhteenkuuluvuus kuin keskustelu anarkistiskollektivisteina - "löydä lisää omaan - siitä voi syntyä uutta ja saan vahvistetta itselleni - olinko oikealla vai väärällä tiellä". --- IBM hyväksyi ihmisen oikeasti osaksi IBM-yhteisöä sen kaikilta päätöstasoilta. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/05/yhteisollisy... -

.

Ilkka Luoma

[2015]

" ... Naamakirja on myös yhdistäjä

Hyvä esimerkki on Suomessa porilaisen perheen traakinen Turkin matka – nyt jo haetaan esille vakuutuksen myyjää ja Turkin suurlähetystöä 11] – saadaksemme asiaa esille, jottei tuo pohjaton suru uudistuisi. Naamakirja on herättäjä.

Facebook seurustelusuhteet ja avioliitotkin ovat jo tätä päivää

Kuva- ja tekstigalleriat itse koottuina voivat ”kutsua” sopivia omaan ajatuskulkuun harmonisoituvia. Voidaan jopa myydä itseään uuteen työpaikkaan – herätetään mielikuvia ja tuodaan reippaita ulostuloja tarpeiden sekä päämäärien mukasesti. Samoin voi syntyä mielipidemiellyttävyyksiä – vaikka ei olisi koko ihmistä ikinä 'livenä' nähnyt!

Juuri nyt lauantai-yön manifesti nosti persuedustaja Olli Immosen 12] parrasvaloihin, enemmän kuin ehkä hän koskaan kuvittelikaan. Ja tähänhän somekansa yhtyi – puolesta ja vastaan 13].

Naamakirja on manipulaattori ja väylä

Kansalaismedia harjoittelee rooliaan ja luo paineita kouluoppineihin medianomeihin, jotka ovat jo altistuneet lööppipeliin iltapäivälehtimäisesti. Tiedetään, ettei ruokakaupan kassajonossa lueta kuin etusivun kissankorkuista – eikä niin väliä vastaako otsikko leipätekstiä -. kunhan ostaisivat. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/naamakirja-k... -

.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kieli on aito ihmisiä yhdistävä kommunikaatioväline, se mahdollistaa paljon yksityiskohtaisemmaan ja täsmällisemmän informaation välittämisen kuin telepatia.

Ilkka Luoma

Nykytiedon mukaan. Emme tunne lopulta telepatiaa, osa ei edes tunnusta selaisen olevan, mutta arvattasti elokierrossa oleva lisääntyvä biomassa kommunikoi jotenkin - evoluution määritysten mukaisesti.

Puhe ja siis kieli (harmiksemme vielä useita kymmeniä merkittäviä kieliä sotkemassa yhteistä ymmärrystä tavoitteistamme) on rajoittunut kommunikointikeino, sen julmimmin todeksi osoittaa sotamme, kun emme kykene puhumalla asioita selvittämään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Asioita voi selvittää puhumalla. Aseteollisuus tarvitsee sotia.
Telepatia on esi-inhimmillinen kommunikaatiokeino. Koirien kanssa toimii.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Hyvä!

Missä sijaitsee tuon esimerkkisi koiran ja ihmisen välisen kommunikaation "kielenkääntäjä"?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #18

Tuskin siihen mitään kielenkääntäjää tarvitaan koska signaaleja lähettävä kommunikaatiokanava on yhteinen.
Tieteellisesti on tutkittu, että sudet käyttävät telepaattista kaukoviestintaa saalistaessaan.

Ilkka Luoma

Liippasee läheltä! ;)

... Meiltä kulutus- ja näyttötalousihmisiltä on kadonnut kyky havainnoida kaikin aistein, myös "tuntemattomin", mitä merkitsee aito luonnonmukainen metsäfauna lajikirjoineen ja alueellisen elävän biomassan vaikutesuhteineen ihmiskehoomme ja - mieliimme. Emmehän tiedä miten kaikkiaan eloisa biomassa kommunikoi keskenään, meidän ollessa evoluution määräämänä osa sitä!

~ http://yle.fi/uutiset/metsatieteilija_hymahteli_pu... -

.

Ilkka Luoma

Eläinten jo perinteelliset aistimet ovat lajeittain huomattavasti paremmat kuin ihmisellä --- näkö (kotka), kuulo (valaat), haju (koira - käärme!) j.n.e ....

Ilkka Luoma

Biomassan valtiaat - metsän puut pystyvät keskenään kommunikoinaan myös siten, joka ei aukea meille - on tehty testejä, joissa kaikki tiedonsiirron meille tunnetut väylät on teljetty ja silti info kulkee - varoitukset!

Ilkka Luoma

Lopulta huoleksi, tai sitten ei, nousee Messengerin tavoittelema ylivoimainen markkina-asema ja entä sitten - yhteys NSA/CIA/FBI ... !?

...
Miksi olemme uteliaita, jopa niin, että vakoilemme?

Entä nyt, kun kaikki tieto on kohta kaikkien saatavilla –
[ … siksikin, että uteliaina kyselemme ja vakoilemme, haluamme tietää tai ainakin luulla tietävämme]

Uteliaisuus on hyve 4] ja sairautena pahe, näin sanotaan. Toisaalta ilman uteliaisuutta eläisimme apinayhteiskunnissa, tunnustaen johtajuutta, taistellen lisääntymisestä ja ravinnosta. Lisäksi apinatkin suojelevat reviiriään 5], mutta eivät juuri suuntaa uteliaisuutta reviiriensä yli, kuin vain valloittamismielessä – ravintoa, naaraita, uroksia ja elintilaa. Niin – onko jotain eroa havaittavissa?

4] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-... -

4] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut... -

5] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kiv... -

.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa