Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Mietteitä lasikuutiosta

 • Pieni lasisylinteri, jonka sisällä on Lähde - valonlähde.
  Pieni lasisylinteri, jonka sisällä on Lähde - valonlähde.
 • Valo avaa kauneuden - lakastuakseen jälleen.
  Valo avaa kauneuden - lakastuakseen jälleen.
 • Tuli Valkeus ja valo loi värit - klorofylli koettaa peittää ihmiselämängraffitin.
  Tuli Valkeus ja valo loi värit - klorofylli koettaa peittää ihmiselämängraffitin.
 • Autenttinen seinäkuva Helsingin Lapinlahdesta - huoneesta, jossa Aleksis Kivi vietti hetken elämäänsä - ikkunattomassa huoneessa; ei ollut Valoa!
  Autenttinen seinäkuva Helsingin Lapinlahdesta - huoneesta, jossa Aleksis Kivi vietti hetken elämäänsä - ikkunattomassa huoneessa; ei ollut Valoa!

Näiden mustien aukkojen * vetovoima on niin suuri, että ne voivat nielaista itsensä - minne? Yksinkertaista, sillä riittävän suuri vetovoima kääntää eilisen huomiseksi, näin voimme juuri ennen ajallista loppuamme, syöksyessämme "neulanreikään" nähdä koko tuon vajaan 14 miljardia vuotta "silmänräpäyksessä", kunnes juuri ennen neulanreiän pohjaa aika hidastuu nollaan ja jäämme tuijottamaan ainoaa tosiasiaa - äärettömän lyhyttä nyt hetkeä.

Vetovoima on niin jättimäinen, että se käänsi historian tulevaisuudeksi. 

 

...

* ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703142200085267_ul.shtml

.

PS

Mistä lasikuutiosta - miten me sinne päädyimme?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kannattaako sinun Ilkka pyrkiä ollenkaan Helsingin valtuustoon?
Se nielaisee sinut kokonaan niin että huominen muuttuu eiliseksi.

Ilkka Luoma

Pyrin kuitenkin. En ole joutunut nielaistuksi koskaan - sitten aivan lopussa, johon kaikki sitten nielaistuvat ;)

.
Mutta nyt itse topic on paljon arvokkaampi keskustelun aihe!

Ilkka Luoma

Topicin Iltalehti linkki kertoo juuri noista Mustista aukoista!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onnea Ilkka nimipäivän johdosta!

Tuskinpa Helsinki ihan heti joutuu tekemisiin mustien aukkojen kanssa? Suurin uhka on tietysti että Putin liittää Helsingin Pietarin esikaupungiksi.

Ilkka Luoma

Kiitos.

Emme me huku mustaan aukkoon, ellemme oikeasti synkisti sinne - pimentynein mielin ;)

.

Ilkka Luoma

Otetaanpa toinen lähestymiskulma!

...
Postia tavallisille ihmisille
Vuoden 2009 Jussi-patsaan sai Klaus Härön 1] ohjaama elokuva - ’Postia pappi Jaakobille’ 2]
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27823-p... -

[...huolella ja kansanomaisesti muotoiltu lause ei tavoittanut isältä pojalle, jolloin olisi ollut aikaa. Nyt anteeksipyynnön viesti ei enää tavoittanut isää pojalta - mieli oli sammumassa terveelle kokemattomien hirvittävien kipujen väkisin lievittämisen vuoksi - aika oli juossut ohi ymmärryksen. Posti ei tullut enää perille...]

Elokuvat ovat aina sykähdyttäneet ihmisiä, niin väkivallassa, menestyksen tavoittelussa, rakkaudessa kuin nyt myös huomioimisessa ja kuuntelemisen taidossa. Pappi Jaakob oli kadottanut tarpeen näyttää maallista voimaansa ja näyttöä ulkoisilla merkeillä.

Jaakob oli sen sijaan löytänyt tavan huolehtia lähimmäisistä olemalla kohde, jolle puretaan ylikuormaa, joka usein oli syntynyt juoksusta elintason perässä tai epäonnistumisessa siinä. Pappi oli uskossaan voimakas ja jakoi lahjaansa ilman maallista näyttämisen perintövelvoitetta.

Elokuvateollisuus kykenee välillä muuhunkin kuin väkivallan, näyttämisen ja arkipäiväisen materialismin tunnekuohujen villitsemiseen. Aikaansa kutakin, sanoi se kuuluisa pässikin, olematta pässi - vaan näkijä, jolloin tarve ja ympäröivä maailma muuttuivat lopullisesti.

Arvomaailman muutos kohtaa ennen materialismin mahdottomuutta

Tie kohti henkisyyden suurempaa arvostusta herättelee arvoista, jotka olivat kadoksissa kuin yhteys isään, ukkiin, äitiin tai mummiin. Arvot kohtaavat tasapainossa ja arvostuksessa saatua elämän arvoa ja lahjaa kohtaan. Herkkyys havaita ympäröivä hätä on inhimillisyyttä jatkuvan tavaroiden perässä juoksemisen sijasta.

Postia pappi Jaakobille on elokuva, joka pysäytti kohtaamaan lähellä olevan hätähuudon ymmärtämään, että minä tai Sinä olemme tuossa tilassa jonain hetkenä - joko yksin tai tärkeimpien ympäröimänä. Lähtö on aina lopullista, vaikka biologisesti elämä jatkuu ja energiana se jatkuu loputtomiin.

Pappi Jaakob oli tuntemattomille lähimmäisille ajassa - unohtaen itsensä. Oli vain vihkimys uutteruudessaan ja hetken vaalijana. Postia tuli hädästä päivittäin - postinkantaja oli lähettiläs, joka ei sisältöä tuntenut. Mekin olemme joskus viestintuojia ja -viejiä löytämättä sen sisältöä, koska paluuposti jäi saamatta tai ymmärtämättä.

Klaus Härön elokuva puhutti karuudessaan ja herkässä kuuntelun taidossa hiljaiset ja jurot suomalaiset, joille tunne on voimakkaampaa kuin itse sitä haluamme julkisesti näyttää. Elokuvissa on lupa itkeä, arkielämässä ei, koska sisumme patoaa sen.

Elokuvissa sisu voi hellittää ja katse suoraan omaan sieluun on sallittua - löytäen sen oman postin, joka on usein jäänyt lähettämättä. Lähetä postisi ajoissa, jottei se jää pikalähetyksen varaan tai kadonneen, ehkä virheellisen osoitteen vuoksi perille menemättä.

Meillä jokaisella on oikeus saada, tallentaa ja lähettää postia. Pappi Jaakob tallensi postinsa huolellisesti ja tunsi kaikki lähettäjänsä. Tunnistatko Sinä saamasi postin ja tiedätkö osoitteet, joissa postiasi odotetaan?

1] WIKIPEDIA
http://fi.wikipedia.org/wiki/Klaus_H%C3%A4r%C3%B6

2] WIKIPEDIA
http://fi.wikipedia.org/wiki/Postia_pappi_Jaakobille

EXTRA ~ http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288901429409... -

Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

DOC Postia tavallisille ihmisille_22032015 – Microsoft Word Starter
PVM18032017
|428 |

872

AL | IL | VU | BL | US | FB |BLOG 50935
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27823-p... -

[U] 22032015
[U] 19032017

Ilkka Luoma

Kolmas kerta toden sanoo ---

[HS] [c-p]

" ... Hararin mukaan voitto jäi kuitenkin lyhyeksi. Hän povaa liberaalin demokratian tulevan pian tiensä päähän.

Lounaan jälkeen hankin Sapiensin.

HARARI tiivistää kirjassa ihmiskunnan 75 000 vuoden historian alle 500 sivuun.

Hän kuvaa, miten homo sapiens päihitti muut ihmislajit kognitiivisessa vallankumouksessa. Homo sapiens oppi kertomaan tarinoita, sanallistamaan abstrakteja asioita. Näin syntyivät myytit, jumalat ja uskonnot, jotka mahdollistivat laajemman yhteistyön yksilöiden välillä.

Harari yhdistelee taitavasti yksityiskohtia ja suuria linjoja sekä tieteenaloja: historiaa, biologiaa, teologiaa, tietotekniikkaa, psykologiaa ja taloutta. Hän kertoo, miten ihmiskunta siirtyy agraarisen ja tieteellisen vallan­kumouksen kautta nykypäivään. ... "

~ http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005140818.html - copy-paste.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa