Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Itsenäisyysjuhla on näköharha

 • Eduskuntamme ei voi enää laatia lakeja itsellisesti - vaan ne tulee olla EU - direktiivien mukaisia. Korjausliike?
  Eduskuntamme ei voi enää laatia lakeja itsellisesti - vaan ne tulee olla EU - direktiivien mukaisia. Korjausliike?
 • Nato laajenee ja on uhka viimeiselle itsenäisyyssäikeellemme. Liittoutumattomuus on viimeisiä itsenäisyytemme rippeitä - pidämmekö siitä kiinni? [UPI/copy]
  Nato laajenee ja on uhka viimeiselle itsenäisyyssäikeellemme. Liittoutumattomuus on viimeisiä itsenäisyytemme rippeitä - pidämmekö siitä kiinni? [UPI/copy]
 • Tuolla takana Finlandia talossa vuonna 1975 ETYK - kokouksen päättäjäisissä olimme itsenäisyytemme huipulla - olimme puolueettomia - nyt on korjausliikkeen aika?
  Tuolla takana Finlandia talossa vuonna 1975 ETYK - kokouksen päättäjäisissä olimme itsenäisyytemme huipulla - olimme puolueettomia - nyt on korjausliikkeen aika?
 • EU on tiehaarassa - näin otsikoitiin UPI-FIIA seminaarissa marraskuussa 2016. Englanti, Kreikka, Bulgaria, Italia, Ranska ja lopulta Saksakin - mitä teemme risteyksessä? (UPI/copy)
  EU on tiehaarassa - näin otsikoitiin UPI-FIIA seminaarissa marraskuussa 2016. Englanti, Kreikka, Bulgaria, Italia, Ranska ja lopulta Saksakin - mitä teemme risteyksessä? (UPI/copy)
 • Aloitamme tästä - nostamme eduskuntaa "niskasta" - palautamme oman päätösvaltamme, julistamme itsemme takaisin itsenäisten kansakuntien joukkoon. Englanti teki jo. Eduskunta vaihtoon? Korjausliike!
  Aloitamme tästä - nostamme eduskuntaa "niskasta" - palautamme oman päätösvaltamme, julistamme itsemme takaisin itsenäisten kansakuntien joukkoon. Englanti teki jo. Eduskunta vaihtoon? Korjausliike!

Elämme näköharhassa - meillä ei ole itsenäisyyttä siinä mielessä, mitä se oli vielä ennen EY - kansanäänestystä.

Me voimme vain juhlia 100-vuotisjuhlaa siitä hetkestä, kun tuolloinen Suomen suuriruhtinaskunnan senaatti antoi itsenäisyysjulistuksen, joka tunnustettiin Neuvosto-Venäjän toimesta 4. tammikuuta 1918. Tänään emme enää ole itsenäisiä niillä tunnusmerkeillä mitä kansalliseen itsenäisyyteen kuuluu. Suurin itsenäisyytemme kohokohta oli vuonna 1975, kun tuolloinen presidentti Urho Kekkonen kopautti kokousnuijalla ETYK-kokouksen päättyneeksi.

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611292200031757_uu.shtml - 

...

 

Suomi ei ole Natossa – eikä sitä halua!

[Itsenäisyytemme viimeinen säie on olla ilman Natoa ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on-olla.html - ]

 

Kansakuntamme on vakaalla enemmistömielipiteellään torjunut|11. pienen poliitikkovähemmistön Natoon pakkosyötön |12. – määrätietoisesti, vuodesta toiseen. EU valtioista suurin osa on sotilasjohtajuudeltaan USA’ n hallitseman Naton piirissä. Vain me, ruotsalaiset, itävaltalaiset ja irlantilaiset ovat rauhantahtoisesti pitäytyneet ulkona lännen sotilasliitosta. Esimerkiksi EU valtio ja Pohjoismaa Tanska on suorittanut hyökkäys- ja rynnäköintilentoja Irakissa ja ilmeisesti myös Syyriassa.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomi-nato-taistelualustaksi-ja.html - [100684]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomella on todellakin syytä juhlia itsenäisyyttään. Kylmän sodan jälkeen Suomen itsenäisyys kohentui vielä oleellisesti ja siitä parhaana tunnusmerkkinä oli Suomen mahdollisuus liittyä länsimaiden yhteiseen eurooppalaiseen rivistöön vapaana ja pää pystyssä kulkevana kansakuntana.

Ilkka Luoma

Juha, miten voi juhlia itsenäisyyttä, jota ei ole? Haluammeko näin raskaasti p*ssiä itseämme silmään?

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - kannattaa perehtyä historiaamme, kulttuuriperintöömme - kieleemme ja tapoihimme kuin itärajamme elastisuuteen ja lopulta siihen, että elämme toiseksi pisintä rauhanjaksoa - juuri nyt.

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - SJE - suomalaisuuden juurien etsijät - GROUP

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joskus tuntuu, että Suomen hallituksella on liiankin paljon itsenäistä valtaa lakiesityksien laadinnassa direktiivien tulkinnassa. Vertaapa vaikka alkoholilainsäädäntöä Suomessa tai Italiassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Tosiasia on se, että EU-direktiivit määräävät suomalaisten oman lainsäädännön.

Silti pahin asia on oman valuutan puuttuminen!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Jos se on tosiasia, niin miksi se ei määrää samalla tavalla muiden maiden lainsäädäntöä, jossa se saattaa EU-alueellakin olla tyystin erilainen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Ja määrääkin, mutta jotkin maat eivät vain välitä siitä - ja tämä aiheuttaa Suomelle aivan turhaa päänvaivaa. Helpompaa olisi erota ja aloittaa puhtaalta pöydältä päättäen itse omista asioista. Emmekö oikein luota itseemme?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Tuo joidenkin maiden suurempi piittaamattomuus EU-direktiivien noudattamisessa ei ensinnäkään liity juurikaan itse lainsäädäntöön, vaan viranomaisten tulkintoihin ja valvontaan.

Toiseksi, maiden väliset lainsäädännölliset erot johtuvat miltei täysin siitä, että EU ei ole ottanut kantaa ainakaan 90%:iin maiden itsenäisestä lainsäädännöstä. Se on tehnyt direktiivejä joiltain alueilta ja niiden kohdalla maat ovat tykönään päättäneet kuinka kyseiset direktiivit omassa lainsäädännössä huomioidaan.

Vähän sama asia kuin että YK:n ihmisoikeuksien julistuksen allekirjoittajamaiden oletetaan ottavan kyseisen julistuksen sisältö huomioon lainsäädännössään. Tällä perusteella ei juuri kukaan väitä, että YK:hon kuuluvat valtiot eivät olisi itsenäisiä. Sveitsi tosin viivytteli hyvin pitkään YK:hon liittymistääm juuri siitä syystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

EU velvoittaa kaiken uuden lainsäädännön olevan direktiivisoveliasta!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Kyllä, mutta kuten sanoin noin 90% siitä on sitä automaattisesti, koska siltä alueelta ei ole direktiivejä annettu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Haluatko kertoa, että meillä on kuitenkin itsenäinen mahdollisuus luoda täysin omia lakeja?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Juu, olet ymmärtänyt oikein.

EU antaa raameja lainsäädännölle jossain määrin direktiiviensä kautta, mutta EU:sta eroaminen ei sittenkään tekisi lainsäädännön laatimisesta vapaata, koska Suomella on monia muitakin kansainvälisiä sopimuksia, joita tulee noudattaa.

WTO on yksi hyvin paljon lainsäädäntöä rajoittava järjestö, mutta myös pohjoismaiden kanssa tehdyt erilaiset yhteissopimukset, samoin YK, mahdollinen ETA-jäsenyys EU:n jälkeen, eri maiden välillä tehdyt verosopimukset, Euroopan Neuvosto j.n.e j.n.e.

Edellä mainitusta syystä onkin todettu, että Pohjois-Korea on maailman itsenäisin valtio. Sillä on vähiten sitovia kansainvälisiä sopimuksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Raamit ovat juuri myrkkyä omalle itselliselle omista lähtökohdista tapahtuvalle lainsäädännölle ja EU' n osalta ne ovat liki ehdottomia!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Raamit perustuvat vapaaehtoisiin kansainvälisiin sopimuksiin ja likipitäen jokaisella maailman valtiolla on sellaisia. Jos olet sitä mieltä, että kaikki kansainväliset sopimukset ja yhteistyö valtioiden välillä pitää romuttaa, niin en ole kanssasi samaa mieltä. Venäjäkin hinkui kuin hullu puuroa WTO-jäsenyyttä, kun Kiina oli ehtinyt sitä ennen. Miten kävisi ydinasesopimuksille ja muille vastaaville, jos mikään valtio ei suostuisi kansainvälisiin "raameihin" lainsäädännössään. Mielipiteesi alkavat vaikuttaa entistä oudommilta päivä päivältä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #11

Eläköön direktiivit!

Pölynimuridirektiivin ansiosta Boris Johnsson sai britit kieroilemalla eroon EU:sta. Mutta ko.direktiivi poisti kelvottomat imurit ja uusien hyvien imureiden ansiosta säästetään sähköä monen ydinvoimalan verran.

Kiitos Luojalle että pääsimme EU:n suojelukseen!
Paha Susi vielä vaanii mutta joutuu nuolemaan käpäliään.

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188966-k...

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216085-i...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Leo, kieroiliko kansa, kun äänestivät itsensä eroon EU' sta - Englannissa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #16

Ilkka, jos sinä olet Serlachiusten ja Ehnroothien jälkeläinen, niin ymmärrän devalvoinnista saatujen miljardivoittojeb menetyksien katkeruuden.

Mutta jos sinä olet tavallista rahvasta, sinun pitäisi olla onnellinen että meillä on jonkunlainen tuki Unionista. Putin vaanii omaansa. Mutta sinun osakkeesi taitavat olla kokonaan Euraasian unionissa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Leo, edustan rahvasta ;)

Unionin tuki ja turva on meille hyvin, hyvin kallista - pääsisimme halvemmalla muilla keinoin.

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

"Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille joita ns. itsenäisyys kiinnostaa, myös henkilökohtainen itsenäisyys, omilla ajatuksilla, omilla omillatunnoilla."

Hyvää tätäkin päivää

Muisto Keijo Kullervo

Ilkka Luoma

Sitä ei tosiaan voida viedä pois - omaa itsenäistä ajattelua ;) Aivan!

Ilkka Luoma

... Ollaksemme rehellisiä itsellemme voisi presidenttimme muuttaa tuiki tärkeän maakuntakierroksensa nimeksi - "Yhdistämme kansaa - tehdään porukalla huomioivampi yhteiskunta, meille kaikille"

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000004885992.html -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä ja sota on sukuni kohtalo. Kotini ryöstö on sovittamatta. Putin pitää ryöstettyä omaisuutta hallussaan eikä palauta. Tämä on minun ajatusmaailmani lähtökohta ulkopolitiikassa. Kekkosen aikanakin koin NL:n agrssion kun se vei vallankumousta kaikkialle maailmaan. Jo 60-luvulla tutustuin myös eestiläisten kohtaloon.

Putinilla ei ole mitään ideologiaa vain menetettyjen alueiden valloitus. (Putin on siinä oikeassa että Suomi kuuluu Venäjälle. Nils Torvaldsin Muodonmuutoksia-kirjan mukaan toisen maailmansodan ajan neuvotteluissa Länsi on luovuttanut Suomen ja Baltian maat yksikäsitteisesti Venäjän vaikutuspiiriin.)

Käsitykseni mukaan vaikka EU on miten kurja tahansa, meillä ei ole maailmassa muuta turvaa. Ja EU on Venäjän päävihollinen. (Se oranssin värinen demokratiabakteeri jo muhii Kremlin muurin rakosissa.)

Aina kun joku puhuu EU-erosta, eurosta luopumisesta, itsenäisyyden ja markan palauttamisesta, näen punaista: puhuja on selvästi Putinin trolli joka haluaa maamme Venäjän orjuuteen!

Esim. devalvaatiosta hyötyi vain vientiteollisuus, se sai hetkessä miljardeja ja vastaavasti palkansaajat menettivät, hinnat nousivat enemmän kuin pienet palkankorotukset. Vain vuorineuvosten lastenlapset voisivat uneksia devalvoinneista ja omasta markasta, ei kansalainen Erkki!

60- ja 70-luvulla koin Tallinassa eestiläisten orjuuden, me olimme melkein vapaita. Nyt viimein tunnen itseni täysin vapaaksi. Pietarissa tunnen olevani vapaa, Tallinnassa ja Brysselissä tunnen kuuluvani Unioniin, sama raha, vapaa liikkuvuus, tunnen olevani eurooppalainen.

Elöön itsenäinen Suomi ja Unionimme!

Ilkka Luoma

Leo, kerrotko lukijoille oletteko saaneet Suomen valtiolta tai muilta korvauksia Karjalaan jääneestä suvun omaisuudesta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ne korvaukset pitäisi saada Venäjältä, ei Suomen valtiolta. Mitä tahansa Suomen valtio onkaan korvannut, ei riitä. Silloin kyse on ollut hädänalaisessa tilassa oleville maksetusta tulonsiirrosta muiden veronmaksajien kustannuksella.

Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen, tuhosi suomalaisten omaisuuden, valtasi maat ja vaati maksettavaksi huikeat korvaukset kaikesta tuosta hyvänteostaan.
Tasoihin pääseminen edellyttäisi maiden takaisin luovuttamista, jälleenrakennuskustannuksien korvaamista, sotakorvauksien takaisin maksamista, ja uusien sotakorvauksien maksamista Suomelle, kaikki korkoineen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

Se oli nimensä mukaisesti saman sodan jatkamista, jonka sodan Neuvostoliitto aloitti hyökkäyksellään. "Jatkosota" alkoi Neuvostoliiton pommituksilla, jolloin hallitus totesi Suomen olevan sodassa Neuvostoliiton kanssa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kuten jokainen lukija tietää, evakoille maksettiin osittaista korvausta menetyksistä jotta pääsisimme elämän alkuun. Mutta valtio ei ostanut tilojamme, niiden laillinen omistusoikeus on edelleen meillä. Kun oikeudenmukainen Venäjä joskus palauttaa Karjalan, meidän on tietysti palautettava Suomen valtiolla saamamme tilapäinen tuki. Mutta Venäjä on maksuvelvollinen omaisuutemme käytöstä.

Ilkalle ja lukijoille tiedoksi paljastus;
1944 meillä oli Karjalassa Lilla-niminen nupopää, muistan sen hyvin. Kevään aikana puna-armeijan alta ukki ja äiti taluttivat lehmät Savoon kuten tuhannet muutkin.
Mutta vasta jälkeen päin on paljastunut meidän tekemä varkaus. Karjalassa oloaikana 1942-44 Lilla ja muutkin lehmämme olivat siirtyneet Neuvostoliiton omaisuudeksi. Emme olisi saaneet tuoda NL:n omistamaa lehmää Savoon. Emmehän me sitä tienneet, se on meidän puolustus. Mutta NL oli humaani eikä vaatinut meitä palauttamaan lehmiämme takaisin.
Mutta Suomen valtio joutui maksamaan meidän tuomiemme lehmien arvon NL:lle. Kiitos Suomen valtiolle!

Kaikesta huolimatta
Eläköön itsenäinen Suomi ja Unioni!

Ilkka Luoma

Lilla nupopään tapaus on kiintoisa - tuollaisesta en ole kuullut, mutta näemmä iän myötä sitä oppii tietämään paljon uuttakin ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lehmien lisäksi suomalaiset evakuoivat muutakin omaisuutta, mm. tehtaiden koneita. Tehtaiden koneet piti palauttaa, samoin piirustukset.
Venäläiset eivät pommittaneet tehtaita sodan aikan koska ne piti säilyttää ehjänä heitä varten. Venäjän kohtuuttomasta ahneudesta ei toistaiseksi kukaan ole uskaltanut kirjoittaa.

Sortavalan ukko totesi. "Stalin hyvä, Stalin hyvä, minäkin sain Stalinilta kortteerin jossa oli verhot ja astiatkin valmiina. Stalin hyvä!"

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa