Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Miksi naaras huolehtii enemmän jälkikasvusta?

[ - yllättävä tutkimustulos julkistettiin – Yle ~ http://yle.fi/uutiset/miksi_naaraat_huolehtivat_jalkelaisista_uroksia_enemman/9111936 - ]

Kipeä, mutta todellinen mielensyvyyksistä kumpuava ongelma - epätietoisuus. Epätietoisuus kalvaa monia rujosti – toimien kuten lumipallo nuoskalla, vieritettäessä sitä alamäkeen.

Tutkijoilta hätkähdyttävä, mutta itsestään selvä toteamus tutkimustuloksena – mies joutuu joskus julkisesti, mutta usein hiljaisesti pohtimaan omaa isyyttään lapseensa - todellisuudessa, vain äiti tietää varmasti kuka on isä. Tosin nykyaikana dna-selvitys tuo varmuutta ainakin siltä osin, että et voi olla isä!

Äärimmillään eläinkunnassa leijonauros tappaa naaraan toisen uroksen siittämät pennut saadakseen omansa tilalle! Julmaa, viattomia pentuja ajatellen – pennut vain kantavat annettua perintöä eteenpäin, tehdäkseen siirron sitten myöhemmin, kuten tämän vanhemmat.

 

Evoluutio loi tarpeista vahvimman - lisääntymisen tarpeen

[Evoluutio on kaikkialla! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93489-evoluutio-on-kaikkialla - ]

Jatka elolinjasi jatkuvuutta, jota on edeltänyt "kuolemattomuus" hamaan alkuun saakka! Näissä säikeissä on häivähdys |1 loputtomuutta, kunnes se viimeinenkin katkeaa – ihmiskunnan tuhoutuessa.

|1 Säikeissä häivähdys kuolemattomuutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html -

 

Nyt jokainen ihminen, joka elää ja sopeutuu – on uskomattoman lottovoiton arvoinen, sillä juuri Sinusta tai kenestä/ mistä tahansa elollisesta on katkeamaton ketju aivan alun hämäriin saakka! *

TD - Zeit ~ https://youtu.be/rjvF36gzLF8 - (Tangerine Dream)

TD - Thief ~ https://youtu.be/srVzEMM9d0U - (Tangerine Dream)

*

Maapallo on itsessäänkin kierrätyksen tulos

[ … kaikki on ollut aina ja jossakin. Kaiken alun epäselvää aiheutumaa emme pohdi, koska mikään pohdinta ei vie sen ymmärrystä eteenpäin. Tässä kohtaa loppuu meidän ajatuksellinen kierrätys. Emme ymmärrä … ]

 

Nyt toivottavasti ymmärrämme, mitä merkitsee elinkaaresta toiseen ja materia-energianiputuksen kiertymisen filosofia. Nyt julkistettu tutkimus kierrätyksen kansantaloudellisesta ”paremmuudesta” polttoon nähden on merkittävä virstanpylväs saavutettaessa elonportaissa niitä askelmia, jotka johtavat biomassojen ja niitä yhdistävien tasapainokaavojen systemaattiseen etsintään.

 

Lopultakin vain ja ainoastaan tämä hiilielämällinen 0] biosfääri elättää meidät – ei mikään muut, no – ehkä ripaus uskoa johonkin.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US

 

DOC Miksi naaras huolehtii enemmän jälkikasvusta_23082016 – Microsoft Word Starter

PVM 23082016

300

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Ilkka Luoma

Evoluutio rakensi kuolemattomuuden – miehen ja naisen varaan

Sopeuma huomasi nopeasti, ettei eloonsa rakentunut konstruktio pysy elinkelpoisesti kasassa kuin aikansa, joka on suhteellista. Evoluutio rakensi lisääntymisen eli jakaantumisen tai yhdistymisen. Yhdynnän kautta luotiin uusi sukupolvi jatkamaan aloitettua elonliekkiä. Syntyi ihminen, eräs eliölaji vertaansa vailla olevaan sopeutumattomuuden kuosiin. Näin syntyi myös itse evoluution kuolemattomuus!|2

Yhdistymistä kiihotettiin kiimalla ja rakkaudella

Evoluutio |3 huomasi pian, että pitää olla päämäärä – se oli elon jatkaminen. Piti keksiä jokin keino innostaa – se oli kiima ja jalostuessaan se muodostui rakkaudeksi, joka on tänään kestävyydessään tuotekehityksen tarpeessa.

Rakkaus katoaa tai syttyy – tänään sitä ravitsee raha, kyky ja odotus hyvistä geeneistä. Vain geenit ratkaisevat – rahalla ei saa maksimaalista selviytymisen rakennetta, tosin rahalla saa keinotekoista elämän pidennystä ja raha edesauttaa rakastumista – ikään kuin voitelee yhteisymmärrystä olla yhdessä.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/mies.html -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Miksi naaras huolehtii enemmän jälkikasvusta?"

Imettäväisten kyseessä ollessa sopii kokeilla sitä imettämistä, ja kysäistä vasta sitten.

Kts. linkkisi kuva, ei orangillekaan "hautominen" riitä.

http://yle.fi/uutiset/miksi_naaraat_huolehtivat_ja...

Ilkka Luoma

Tässä ei niinkään käsitelty fyysisiä ominaisuuksia, vaan miehen näkökulmaa kokonaisuudesta ja geenien siirtämisen varmuudesta, siksi tämä oli minullekin yllättävä tutkimustulos --- siis epävarmuus osuudestaan! En ole tarkistanut tutkimuksen tieteellisyyskriteerejä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"..siis epävarmuus osuudestaan!"

Niin, miesten kirjoittamiahan ne olivat. Miten sitäkin on joskus luonnehdittu että psykologian puolelle kouluttautuvat usein ne miehet, joilla on ongelmia. - Älä kuitenkaan ota tätä vakavasti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Toisaalta - "varas toista varkaaksi epäilee" ;)

Ilkka Luoma

Nyt kun tuo presidentti Kekkonen taas pulpahti esille - herää monenlaisia ajatuksia ---

"Miehisyyden kamppailussa mies on voittanut, jos useat naiset ovat kaikin keinoin tässä kiinni - kysymyshän on habituksesta mitä välittyy miehenä ja miehisenä voimana. Luontofilmit ovat täynnänsä uroksien taisteluita oikeudesta, fyysisestä voimanosoituksesta ja oveluuden keinoista lisääntyä --- Naaraat seuraavat usein vierestä ja vahvin uros valiintuu, näin evoluutio määritti tapahtumaketjun jo miljoonia vuosia sitten.

Vahvuus on muutakin kuin lihaskunto - vahvuutta ovat myös signaalit mitä uros osaa ja/tai pystyy välittämään omasta minuudesta olla kiinnostava ja houkutteleva. Evoluutio loi uroksille paineen - naaraat saivat omat paineensa olla synnyttäjiä ja kaitsijoita. Ilmeisesti Kekkosessa oli muutakin kuin asema-auktoriteettia?"

Herää myös kysymys, miksi Tyrkkö ottaa nämä asiat vielä nytkin esille!

:)

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa