Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Rujo rääkäisy Äitienpäiväksi!

Kuulemma eurooppalaiset antoivat merkin jonnekkin valitsemalla Itävallan euroviisuesityksen voittoon. Partainen miesnainen - oli kummajainen ja on eriskummallisuus vuosimiljoonaisessa evoluutiossa, jossa on vain yksi asia ylitse muiden - lisääntyminen, ja siihen tarvitaan tunnetusti ja biologisesti mies sekä nainen (ainakin toistaiseksi).

 

Äitienpäivän rujo lahja erikoisuuden tavoittelijoilta, jotka haluavat markkinoida jotain kummallista - kun on niin "coolia" olla erilainen, jopa sillälailla, että se on rujo rääkäisy evoluutiota kohtaan, joka meidät on ylläpitänyt nämä kaikkinaiset vuodet, kun olemme saaneet juhlia syntymää, perhettä sekä äitejä kuin isiäkin.

 

Onko jotenkin erityiseurooppalaisuutta olla sekalainen,

olla kummallisuus ja olla jokin pienen pieni vähemmistö, jolla ei ole kummempaa merkitystä niin inhimillisyyteen kuin kansojen olemassaoloonkaan. Miksi me eurooppalaiset olemme sellaisista voimista "ylpeitä", jotka hävittävät tämän tyyppiset evoluutiokokeilut sukupuuttoon. Onko eurooppalainen kulttuurielämys päätymässä tiensä päähän?

 

Onko meidän eurooppalaisten kohtalo sinetöity - kuten oli roomalaistenkin,

joiden näyttö- ja erilaisuuspyrkimykset tuotekehittivät loputtomat ja mitä suurimpiin ihmeellisyyksiin kohonneet orgiat ja iloittelut? Roomalaiset kaatuivat omaan mahdottomuuteensa, kun pohjoisesta päälle kävi voimakas ja lisääntymishaluinen valloittaja - normaalit ihmiset, joille reviirit ja tavanomaiset elämänvoimaa ylläpitävät elementit olivat keskeisiä ja jopa pyhiä?

 

Ilkka Luoma

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Kunnioituksella Ilkka,

mutta onko meillä nyt ihan oikeesti syytä minkäänlaiseen huoleen elämänvoimaamme ylläpitävien elementtien tai keskeisten pyhien asioiden suhteen,yhden drag esityksen,yhden dragqueenin,jonka taiteilijanimi on suomeksi Pimppi Makkara takia..?

Ilkka Luoma

Olet oikeassa, ei ole nyt, mutta asioilla on laajetessaan taipumus hankaloitua - vrt. Rooman orgioiden mielikuvituksien kehitys, kaataen lopulta valtiona kykenemättömänä enää ylläpitämään valtakunnan järjestystä - muutoksen hidas voima - vrt. perhosefekti ---

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Tottahan toki on se,että asioiolla on laajetessaan hankaloitua.Yritin tässä miettiä miten tässä viitekehyksessä olevat asiat voisi vielä laajentua..outous,kummallisuus jopa perverssiys tai erilaisuus yleensä?
Luulisin,että jo tuolloin rooman aikoihin kaikki kummalliset jutut oli jo keksitty..todenäköisesti jo melko lailla aikaisemmin ja kaikki toimii edelleenkin,eikä erlaiset yhteiskunnat ja kultturit ole hävinneet moisesta syystä..eivätkä häviä.Seksuaalinen rappio ei ollut syy rooman valtakunnankaan tuhoon.Eiköhän tässä voida olla tämä oma loppu elinaikamme ihan turvallisin mielin..paitsi..tutkikaa itseänne niin löytävälle avataan..
toistaiseksi en ole mekkomiestä itsestäni löytänyt vaikka vähemmistöön kuulunkin..mutta mitäs jos vaikka huomenna...ei ristus..kaikkea ei pidä tutkia,eikä löytääkään. :)) ja mitä euroviisuihin ja sen voittajaan tulee,niin kyseessähän oli showesitys pelkästään.. dragviihteellähän on pitkät perinteet keskieuroopassa,jota umpiheterotkin tykkää katsoa.Minäkin olen lajissani erilainen,kun en jaksa moisista innostua..muutoksen hidasta voimaako..ehdin kuolla ennekuin muutos on tapahtunut. :)
Älä välitä kunhan tässä höpisen..mutta meille vanhoille se lienee suodaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Huumorilla voidaan toki todeta, että miehiset miehetkin mieluusti katselevat naisten välistä lesboilua :) ... leikki sikseen, homostelu on virhebitti aivosynaptiikan maailmassa ja evoluution harha-askel lisääntymisen maailmassa (?)

Ilkka Luoma

Julkinen kommentti satoihin yksityisviesteihin, mitä tuli kirjoitukseni johdosta ---

"Homot ja lesbot ovat osa yksilön vapautta - olkoot niin (koskaan en ole vaatinut homostelun lopettamista); mutta kysymys on ennenkaikkea ollut, kaikissa aiemmissakin kirjoituksissani se, että miksi asiasta pitää niin paljon kohkata! Entä jos kaikki pikkuvähemmistöt olisivat yhtä paljon äänessä - jo vain suuret asiat kuten nälänhätä, puhtaan veden puute ja viruksien leviäminen jäisivät kaikkien kaikkien näiden mikrovähemmistöjen, kuten homokohkauksen varjoon!"

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Lisääntymistä tarvitaan vain ohikiitävän hetken ajan, mutta eläminen omana itsenään on elämän mittainen juttu. Jos ei ole teatterissa töissä, niin ei sitä jaksa feikata loputtomiin, jos oikeesti haluaa elää vaikkapa partaisena naisena.

Ilkka Luoma

Lisääntyminen on koko elämä, jos jälkeläistemme kasvatuksen ymmärrämme osaksi minuutemme kehittymistä valmennettaessa lapsiamme edelleen viemään geeniperimää eteenpäin.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Lapset voi ihan hyvin kasvattaa, vaikka iskällä ois mekko päällä tai äidillä ne iänikuiset verrarit ja crocsit. Lasten on hyvä oppia elämän monimuotoisuus, kun se tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin.

Muutamalla Puheenvuoron kommentoijalla älämölö Conchitasta on ollut sitä luokkaa, että näinköhän se lapsuusajan monimuotoisuuskasvatus kotona on jäänyt liian vähälle huomiolle. Mitenköhän nämä kaverit selviävät, jos työtoveriksi tulisi vaikkapa Conchitan näköispainos.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Eerikan hätähuudolle on saatava kaikua!

[ … kansalaisinhimillisyys sai kovan kolauksen viattoman Eerikan *] murhasta – käräjäoikeus langetti kovimman rangaistuksen (vankilakollektiivin omasta rangaistuksesta emme vielä tiedä) tapauksessa, johon itse asiana eivät edes sanat riitä kertomaan. Mutta miksi? Tämä kysymys kimpoaa monien huulille – nyt kun yhteiskuntamme on onnistunut asettamaan monia komiteoita miettimään miksi näin pääsi tapahtumaan … ]

Tänään elämme läntisen markkinatalouden näyttö- ja vertailutaloudessa, aikuisten kulutusjuhla maailmassa. Meille aikuisille on usein tärkeintä kasvavat asuinneliöt, lisääntyvät autojen hevosvoimat, useammat ulkomaanmatkat ja jatkuvat edestakaisin ajelut mökille ja kotiin … kotiin ja mökille. Elämme aikuisten maailmaa 1].

Mikä unohtui?

Me unohdimme erään vuosimiljoonaisen evoluution määräämän tavan – joka näkyy hyvin eläinkunnassa. Muu eläinkunta keskittyy evoluution voimakkaimpaan perimään – suvun jatkamiseen ja poikueiden/ pentujen täysiaikaiseen ja usein kokopäiväiseen kasvatukseen, ja niin kauan, kunnes koittaa vieraannuttaminen.

”Karkoitus kotoa” tapahtuu siinä vaiheessa,

kun uusi sukupolvi on valmis, siis valmis kohtaamaan elämän haasteet ja uuden sukupolven synnyttämisen. Yksinkertaista, mutta tehokasta. Eläinkunta ei laske villiin ja kilpailuvaltaiseen luontoon keskeneräisiä pentuja/ poikueita – ei, ideana on saattaa lajille ominainen täysvalmius kohtaamaan haasteet.

...
Me unohdimme omassa aikuisten elämässämme lapset
[ .. me sen sijaan odotamme lapsistamme presidenttejä, tohtoreita, maailmanmestareita, idols_laulajia, voittajia, pärjääjiä … tässä usein heijastuu oma saavuttamattomuutemme jostain, ja näin haaste heitetään perillisille, jotta ylpeys voisi kohtaantua vanhemmissa – verrantona muihin … ]

Emme ole oivaltaneet luontohistorian suurinta päämäärää - ”kuolemattomuutta”, joka syntyy sukupolvesta toiseen. Kasvatus 2] on meidän aikuisten ylivoimaisesti tärkein tehtävä, jos olemme onnistuneet saamaan suvunjatkajia. Meillä ei itseasiassa ole muuta oleellista tehtävää.

Meidän pohjaton itsekkyys aloitti aikuiselämän 3], johon lapsi kysymyksineen ei useinkaan mahdu (kärjistäen – on selvää, että joukossamme on paljon vastuuta, hoivaa ja kasvatusta – pyyteettä).

”Jotta ei enää koskaan tapahtuisi”
[ … näin ei valitettavasti ole – vaan saamme surullisia uutisia jatkossakin, koska emme ole kaikki terveitä huolehtimaan lapsistamme … ]

Mikä keinoksi, ettei ”enää tapahtuisi koskaa”, sitä mitä Eerika, kahdeksan vuotias viaton tyttö kohtasi. Keinot ovat yksinkertaiset. Meidän on hyväksyttävä luontaisesti roolimme kasvattajina, ja vieläpä sellaisina, joissa osamme on toissijainen itse kasvatukseen nähden. Luonto ”ei kaipaa” tehtävänsä täyttäneitä – luonto kaipaa vain uutta polvea, joka jatkaa ”kuolemattomuutta”. Evoluutio loi nämä mekanismit väkeviksi – jo miljoonia vuosia sitten.

Ostovimmainen materiamaailma unohti henkisen yhteyden ja turvallisuuden – vain olla

Markkinatalous keskittyy saamaan lisää, kuluttamaan lisää, tavoittelemaan lisää. Mikään ei riitä. Palkkaakin pitää saada lisää, vaikka siihen ei mitään todellista ansiota olisi. Kasvua, kasvua – tätä hoetaan kaikista putkista ja piipuista.

Lapsi/ nuori ei tarvitse lisää, lapsi/ nuori ei tarvitse enempää leluja, pelejä, uusia kännyköitä, mopoja, autoja jne … lapsi tarvitsee huomiota, kasvatusta ja kuuntelua. Lapsi ei keksi juttuja, lapsi kertoo omaa tarinaansa – joka joskus on mielikuvitusta, joka on totta itse lapselle. Eletään myös lapselle, ei vain aikuisille.

Oikeus lisääntymiseen?

Lapsensaanto-oikeutta pitää (sinänsä evoluution vastaisesti) tarvittaessa rajoittaa. Luonto rajoittaa lisääntymistä kaavalla ”vahvemman laki – ja, syö tai tule syödyksi”. Me voimme lisätä ripauksen ihmisinhimillisyyttä – juuri sen verran, että tajuamme tärkeimmäksi tehtäväksemme lapsen kasvattamisen sellaiseksi, että evoluution tarkoittama ”kuolemattomuus” 4] jatkuu, jatkuu ja jatkuu … ainut konkreettinen ja ”materialistinen” kasvu on vastasyntyneestä aikuiseksi, muu kasvu 5] loputtomiin on mahdottomuus.


*] Eerika, 8 -vuotias viaton tyttö kohtasi kuoleman
http://fi.wikipedia.org/wiki/8-vuotiaan_Eerikan_surma -

...
VIITTEET
1] [2007] Uraitsekkyys ja runsas kokemuksien haku – uhka lisääntymiselle?
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/uraitsekkyys... -
2] [2007] Lasten kasvatus kohdistuu luonnostaan biologisille vanhemmille – pääsääntöisesti
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/lasten-kasva... -
3] [2007] Päihteiden käyttö ei jää huomaamatta lapsiltamme
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/04/vanhemmat-in... -
4] [2013] ” … kuolemattomuus” - mitä se on?
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-ha... -
5] [2005] Kulutuksemme ohjaa työllisyyttä, mutta kasvu ei ole sen kestävä moottori!
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/kulutuksemme... -

...
PS
”Ostamalla markkinatalousoppien mukaisesti siirrämme ostovoimaamme toisillemme ja tavaroita säilytyspaikasta toiseen – kaikki nämä päätyvät lopulta kiertoon, ja ostotapahtumasta ei jää jäljelle mitään -kuin väliaikainen tuloerojäynä – … lapsia tehdessämme sen sijaan siirrämme aina jotain yksilöllistä itsestämme eteenpäin – kunnioittaen samalla mennyttä perimää osana lapsen toimeentuloa, ja kyvykkyyttä jatkaa vuosimiljoonaista tehtävää”

...
Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka
http://jontikka.blogspot.fi

...
Sent

Lähetetty:
23. maaliskuuta 2013 14:37:58

Vast.ott.:
presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi); paula.risikko@stm.fi (paula.risikko@stm.fi); maria.guzenina-richardson@stm.fi (maria.guzenina-richardson@stm.fi); paivi.rasanen@intermin.fi (paivi.rasanen@intermin.fi); liisa.hyssa@kela.fi (liisa.hyssa@kela.fi)
Kopio:
annika.lapintie@eduskunta.fi (annika.lapintie@eduskunta.fi); rakel.hiltunen@eduskunta.fi (rakel.hiltunen@eduskunta.fi); pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi (pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi); anni.sinnemaki@eduskunta.fi (anni.sinnemaki@eduskunta.fi); paivi.lipponen@eduskunta.fi (paivi.lipponen@eduskunta.fi); sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu (sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu); arkkipiispa@evl.fi (arkkipiispa@evl.fi); paavo.arhinmaki@eduskunta.fi (paavo.arhinmaki@eduskunta.fi)

OT
Eerikan tapaus oli viimeinen hätähuuto!
(Yhteiskuntamme ja oikeuslaitoksemme saivat rajun muistuksen yhteiskunnan osa-alueen äärimmäisestä sairaudesta – patoutuneesta vinoutuneisuudesta, minkä, osaksi jatkuvalla kasvuhuuruisella näyttö- ja vertailutaloudella, olemme aikaiseksi saaneet – vahvasti kärjistäen)

US

AL
BLOG16017IL
---23032013---

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Mutta jos ja kun se bittivirhe on tapahtunut,niin se valmennus ei auta,vaikka valmentaja olis,kuin hyvä..siinä käykin niin,että hyvä tarkoitus voikin kääntyä jopa tuhoksi.Meissä kaikissa olis valmennettavaa tuon erilaisen hyväksymisen suhteen.Kyllä se luonto sen oikean geeniperimän suunnan hoitaa siinä määrin,ettei ihmiskunta kuole sukupuuttoon homouden takia.Mitä tuohon kaikenlaiseen kohkaamiseen tulee,niin olen samaa mieltä..vaan,kun me ollaan tällaisia kohkaajia kaikki kuka enemmän ja kuka vähemmän..ihan sama kumpaa puolta ollaan..tästä on tullut melkoinen oravanpyörä..joku kohkaa,joku vastakohkaa ja sitten päinvastoin..huhhuh
Jonkinmoisen yhteisymmärryksen löytyminene ja hyväksyminen saattais helpottaa kaikkien oloa..siitä kai tuossa euroviisukipaleessakin oli kyse.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

YLE puhututti pilakuvista, kirkosta eroamisesta ja homoudesta. Pilakuvat olivat herkkyyttä loukatuksi tulemisesta, erot kirkosta kirkollisveron laistamisesta ja homous on vaikea luonnoton rasti, varsinkin miehille. Miltei jokainen mies pelkää homouden periaatetta, sillä jokaisessa meissä asuu pieni mieltymyksen tuntu mukaviin ystäviin. Homous on jonkun määrityksen mukaan geenibugi perintörihmastossa, ikäänkuin bitti hypänneenä pystyyn muistukseksi luonnon innovaatiokyvystä tai virhetapahtumasta.

Ruotsi on hyväksynyt homoparit, homopapit ja taitavat antaa homoille adoptio-oikeudenkin. Länsimaat ovat elintasossaan joustavoituneet ja muuttuneet enemmän "suvaitsevaisiksi". Mitä lähemmäs menemme ympäröivää luontoa, sen vaikeammaksi käy "evoluutiovirhe" mieltymyksestä samaan sukupuoleen. Kirkko saarnaa ihmisesta Jumalan kuvana ja saarnaa ikiaikaisesta saavutetusta edusta ja oikeudesta lisääntyä. Toistaiseksi tiede ei ole vielä keksinyt keinoa saada samanparisista suvunjatkajia. Länsimaalainen kulutusfilosofia jaloudessaan esittää adoptio-oikeutta myös homopareille, ehkä pitää saada hedelmöityshoitoakin sille vieraalle ja tuntemattomalle siittiölle. Kasvatuksellisesti homot ja lesbot voisivat olla helliä ja huomaavaisia niin itselleen kuin hoidettavalleen, mutta kuinka "molempien vanhempien" esimerkki? Samasukupuolisuus kylläkin nokkelasti vähentäisi syntyvyyttä, toisi helpotusta liikakansoitukseen.

Ihminen hyväksyy samankaltaisuutta, ja ihminen pelkää keskimäärin muutosta ja epänormaaliutta. Homous on epänormaalia, ainakin julkisesti kysyttynä. Moni sanoo pienessä piirissä, että olkoot, kunhan eivät minulle asioitaan esitä. Joukossa tuomitsemme pontevasti nuo luonteeltaan mukavat ja ystävälliset ihmiset. Homous on rakennevika henkisyydessä, jos tunnastamme tärkeimmäksi ominaisuudeksi lisääntymisen. Homous on taas onni osallistumisesta ja rauhantahtoisuudesta, sillä homot ovat tunnetusti väkivallottomia ihmisiä, jotka keskittyvät keskinäiseen kanssakäymiseen ja toisen huomioonottamiseen.

Vapaana elävä eläinmaailma, mihin mekin ihmisinä kuuluimme, ei suosi homoutta. Moni on huomannut mm. kotikoirissa nylkyttämistä niin naarasta, koirasta kuin omistajan jalkaakin kohtaan. Nylkytys sitä paitsi onnistuu yhtälailla nartulta kuin urokseltakin. Kotibuudeli on niin erkaantunut normaalista luonnosta, että sille tekemättömyyden puute aikaansaa luonnottomia liikkeitä "tositoimien" puutteessa. Vapaa luomakunta suosii kiimaa ja sen myötä lisääntymistä. Homous on vähemmistöliike. Raamattu tulkittuna haluttavalla tavalla, ei myöskään tunnusta eloa ilman suvun jatkantaa; kehoittaahan Suuri kirja lisääntymään ja täyttämään maan.

Elintason noustessa, siis aikaa jäädessä enemmän vapaa-ajan viettoon, kasvava "suvaitsevaisuus" antaa hyväksyntää homoutta kuten muitakin vähemmistöliikkeitä kohtaan. Hyväksyntä ja vapaa-ajattelu on aina vaikeampaa niukkuuden ja konfliktiuden koittaessa. Ihmisille jää enemmän aikaa filosofoida, kun ei ole tarvetta puolustaa reviiriään tositoimissa.

Homous on luonnotonta sen lisääntymättömyyden vuoksi. Ilmiöinä on havaittavissa myös mm. lesbojen synnyttävän liittoonsa lapsia, jolloin on haettu vieraalta mieheltä siittiöt. Herää oleellinen kysymys lapsen huolehtimisesta, koska se toinen verenperintö puuttuu arkielämästä (herää myös laajempi kysymys kulutusyhteiskunnan tulo- ja kykykilpajuoksun kotona osallistumattomuudesta). Luonnollinen "vanhemmat - lapset -suhde" jää pois, koska geenistöllistä kytkentää ei ole kuin toiseen osapuoleen (YLE:n dokumentti 7.4.). Jälkikasvun kyky ja mahdollisuudet hoitaa myös oma parisuhde ja lisääntyminen on voimakkaasti kiinni opitusta, tuntemuksista ja kyvystä sekä miljoonavuotisesta geeniperimästä.

Onko homous lisääntynyt kulutusyhteiskunnan kasvaessa ja yksinolon lisääntyessä tuloskilpailussa? Onko lisääntyvä homous ilmentymää elomme pinnallistumisesta ja maallistumisesta, vai puhummeko siitä nyt enemmän kuin aikaisemmin?

Ilkka Luoma

Käyttäjän sirpaleita kuva
Sirpa Rikkinen

Tässä nähdään, että näitä asioita pitää erikoisuuksina yhtä hyvin evoluutioon uskovat kuin Jumalaankin uskovat. Kaikkia ei vaan voi pakottaa samaan "suvaitsevaisuuden" maailmaan.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Niin,ei voi,ei..suvaitsevaisuushan toisi rauhaa,rakkautta,ja harmoniaa ihmisten kesken,eikä se kaikille sovi..niillekään,joiden sanoman perusidea on
armo ja lähimmäisen rakkaus.

Ilkka Luoma

Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekkin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?

EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.

Lakikirjat Raamattu ja Koraani

Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3] - ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä.

Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.

Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan?

Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?

Islam on nouseva järjestelmä,

mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.

Kunkin jumala on pyhä

Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.

Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.

Mellakat 8] kielivät vallankumousta

Juuri nyt Ruotsi, kuten aiemmin Ranska – ehkä kohta moni muukin valtio kokee pienien aktivistiryhmien liikehdintää. Tuo liikehdintä saattaa olla ohjattua ja niiden takana voi olla uskonnollista ehdottomuusväriä – tavoitteena vallata uusia asemia, päinvastaisista puheista huolimatta. Suurin osa ihmisistä on rauhallista väkeä.

Suvaitkaamme älyä 9], oivallusta ja oman reviirimme puolustusta
[BLOG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103988-... --- ]

Meille parhaaksi evääksi koituu ymmärrys, mitä toinen tekee ja siihen tarkasti kohdistetut ja oikeutetut oman reviirimme puolustustoimet, mikäli näin todella haluamme. Yksikään uskonto ei lopulta ”viimeisellä portilla” ole toistaan parempi – paremmuus syntyy vain meidän vajavaisten ihmisten mielissä. Uskonto itsessään ei aloita sotaa – vaan niiden kannattajat ja vastustajat. Me ihmiset luomme vastakkainasettelun.

...
VIITTEET
*] Uskonto yhteenkuuluvaisuuden luojana?” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/uskonto-on-v... ---
**] Näyttö- ja vertailutalous nostattaa kapinaa nuorista ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/prototyyppi-... ---
1] ”Velkamme kehitysmaille?” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/28031-k... ---
2] Koraani, Jumalan luona oleva ikuinen kirja ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Koraani ---
3] Saria ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria ---
3] Sunna - profeetta Muhammadin elämäntapa ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Sunna ---
4] Koraanin oppinut opettaja; seurakunnan hoitaja ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Mullah ---
5] Laintulkitsija (sharia) – antaa fatwan ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Mufti ---
6] ”Rauhan esteenä oleva muuri” ~ http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri... ---
7] Mahtavat inkat tuhonneet risti ja miekka ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kadotetun-su... ---
8] Aktiivisten nuorten energiaa pitää osata ohjata ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-akti... ---
9] Kysymyksuä poliitikoillemme ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/05/kolme-teesia-j... ---

...
PS
Tämä artikkeli ei pyri olemaan ”oppikirja” eikä olemaan ”oikeassa” islamilaisuudesta kuin kristillisyydestäkään tai profeetta Muhammad´sta, Jeesuksesta tai Jumalan oikeasta nimestä – vaan tämä selostaa länsimaalaisen silmin siitä asettelusta, joka haastaa kaikkia sopeutumaan vallitseviin oloihin – kuitenkin kunnioittaen kunkin tapoja, uskoa ja kulttuuria – kieltä unohtamatta. Voimme sanoa, että se maa tai valtio, jossa kukin tulee parhaiten toimeen omalla äidinkielellä, uskolla ja kulttuurilla – on paras isänmaa ja kotimaa.


Ilkka Luoma

...
Ristin ja miekan tien kulkijan – Espanjan euroviisuesitys 1973
~ http://youtu.be/aNbLZb1J8VA ---

:::
AL – US
BLOG 18675 IL
---24052013---

Ilkka Luoma

Sirpa - juurikin näin, kullakin meistä on oma itsellemme hyväksi havaittu "totuus"!

Pekka J. Mäkinen

Suvaitsevaisuus on nykyään sitä että kaikkia pitää suvaita, paitsi heitä jotka ovat erimieltä.

Kaari Utrio kirjoitti jo muutamavuosi sitten aikamme arvojen muutoksista että "Synnistä on tullut ylistettävä suoritus".
Raamattu sanoo saman näin: "Heidän häpeänsä on heidän kunniansa".

Aikamme ihminen on arvoinvalidi, totesi aivotutkija Matti Bergström. Moniarvoisuudesta onkin tullut moniarvottomuutta. Millään ei ole enää mitään väliä. Arvot ovat muodostuneet suhteellisiksi: mikä on sinulle oikein, sen ei tarvitse olla minulle. Daniel Nylund kirjoitti tästä osuvasti: "Tämähän kuullostaa hyvin suvaitsevaiselta, mutta tällaisten arvojen suhteellisuusteorian pohjalta ei ole mitään sanottavaa siihen että toisessa kulttuurissa vanhempia kunnioitetaan ja toisessa heitä syödään. Voidaan vain todeta että yhteisenä hyveenä pidetään lautasen puhdistamista aterian jälkeen. Kun ihminen julistetaan vastuulliseksi vain itselleen, hän ei enää ole vastuussa ollenkaan."

Tästä ei voi päätellä muuta kuin että ihminen on etääntynyt siitä millaiseksi hänet on tarkoitettu. Ts. nykyihminen on eläimellistymässä. Ihminen on tarkoitettu elämään Jumalan yhteydessä (niin lapselliselle kuin se saattaa monesta tuntuakin, mutta se ei ole sitä), eikä ihmistä ole tarkoitettu elämään vain omien biologisten viettiensä ja halujensa ohjaamina. Routa porsaan kuitenkin kotiin vielä ajaa.

Muutama vuoskymmen sitten kukaan ei ajatellut kuten nykyään nuori polvi homoudesta ym:sta arvoista. Mutta mitä todennäköisemmin muutaman vuoskymmenen kuluttua nykynuorten radikaalit arvojen ja normien rikkomiset ovat tulevaisuudessa samaa hylättävää vanhoollisuutta, kuin mitä nyt sanotaan vanhempien henkilöiden edustavan.
Olen myös varma että kristillinen usko ei häviä koskaan maailmasta, koska mitään muuta toivoa ihminen ei voi elämälleen kuin mitä usko antaa. Mutta se on taas toinen pitempi juttu.

Ilkka Luoma

Reviiripuolustus ratkaisee suvaitsemattomuuden ongelman - kukin elää omillaan ja rajoissaan.

Ilkka Luoma

Jälleen Pride -kulue Helsingissä; miksi kohkaaminen paisuu näinkin suureksi, vaikka kyseessä muutaman prosentin pienvähemmistöliike; joka on vastoin evoluution väkeviä lakeja ...!?

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa