Ilkka Luoma Mielipiteitä ilman hymistelyä

Mellakka ja patoutunut turhauma

  • Helsingin Makasiineilla mellakassa säretyn itäkuorma-auton takaikkunasta kurkistaa Che Quevara.
    Helsingin Makasiineilla mellakassa säretyn itäkuorma-auton takaikkunasta kurkistaa Che Quevara.
  • Poltetut makasiinit Helsingissä - takaa kurkistaa jyhkeänä eduskuntatalo. Ovatko edustajamme pudonneet kelkasta, muuttuuko yhteiskunta liian nopeasti?
    Poltetut makasiinit Helsingissä - takaa kurkistaa jyhkeänä eduskuntatalo. Ovatko edustajamme pudonneet kelkasta, muuttuuko yhteiskunta liian nopeasti?

Tampereella mellakointiin itsenäisyyspäivänä – yläluokka ja kutsutut juhlivat sisällä Tampere-talossa, media arvioi pukujen kankaita ja ulkoasua, myös hameen helman pituutta. Ulkona kypsyneet ”riehuivat”, poliisit sanoivat heidän olevan rosvojoukkoa. Helsingin Makasiineilla mellakointiin jo vuosia sitten – 

Miksi ihminen ottaa lain omiin käsiinsä? Huliganismia, hätähuuto, rauhattomuus, ”menee liian hyvin – ei mitää tekemistä” - vai mitä se on? Ymmärtämättömyyttä, vai todellakin halua muuttaa yhteiskuntaa … Helsingin Hakaniemen torila Hursti ei hurskastellut – jakoi ilmaissoppaa osattomille – ei ollut pukuloistoa … eikä muutakaan. 

 

Mellakointi on patoutuneen turhauman paineenpurkua 

[2005] - Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa. 

Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.


Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskuntahistoriallisesti lyhyt aika;

sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin. 

 

Stabilaattorin voima ja virhe 

Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.


Maahanmuuttajat – kulttuurien sekamelska deharmonisoi 

Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän. 

Muun muassa Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työnuudelleenjakotaistelu.

Osattomat kärsivät eniten

Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava. Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.

  

Väkivalta on ilmiö, 

joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen. Laillinen väkivalta on taas valtion oma sodanjulistus.

 

...
Maahanmuuttoryhmät, 

jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin. 

Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu. 

Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla, jopa voimatoimilla pois.

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa.

 

...

EXTRA

Suomalaiset eivät hevin nouse barrikadeille

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/suomessa-harvinainen-mellakointi.html ---

 

 

EXTRA II

Kansallinen vetoomus pääministeri Jyrki Kataiselle - ”Eroa tehtävästäsi ja hajoita sextettihallitus” – on aivan uudentyyppisten tehtävien aika – kyseessä on kansallinen operaatio, jossa tartutaan riuskasti yhteiskuntamme jyrkkiin ja syviin epäkohtiin. Puheiden aika on nyt ohi. 

Aivan ensimmäiseksi kaikki alle 30 vuotiaat työttömät nuoret komennetaan valtion erityiskoulutukseen tavoitteena muodostaa maallemme kodinturvajoukot lopetettaviin varuskuntiin, siten, että nuorten aktiivinen voima saadaan kanavoitua yhteiskuntaamme hyödyttäviin asioihin. Tämä järjestely on halvempi kuin nykyinen ”tuloksia miltei tuottamaton tapa” huolehtia nuoristamme.

 

 

...

Ilkka Luoma 

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

 

[2005] Mellakka on patoutunutta vihaa ja kapinaa jotain väärinmukaisuutta kohtaan!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/mellakka-on-oire-muutoshalusta-ja.html ---

 

 

...

AL – US

BLOG 18540 IL

---21052013---

 

doc.: mellakka_tre_07122013.doc – OpenOffice.org Writer

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Blogimerkinnästä huokuva eilisten "anarkistien" ymmärtäminen on samanlaista ymmärtämistä kuin 80-luvun lopulla osoitettiin tietyiltä tahoilta "Jumalan Teatterin" produktiolle, jossa kyseinen ryhmä heitti ulostetta teatteriyleisön päälle vastustaakseen "elitististä laitosteatteria".

Ilkka Luoma

Artikkelin kirjoittajana en ole aiemmin tuon tyyppistä verrantoa huomannut.

Sen verran "anarkistien" toimia voitaisiin tutkia, että pureutuisimme syvemmälle ongelmaan, mitä nyt tehdään. Kaikkeen on aina syynsä.

Teatteriperformanssista, jota tosin pidin hyvin mauttomana amatööripölväilynä - bullshit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Artikkelin kirjoittajana en ole aiemmin tuon tyyppistä verrantoa huomannut."

Hienoa, sillä keksin sen itse.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Hyvä niin, mutta on vaikea sitä allekirjoittaa, koska se ei kuulu aatemaailmaani.

Ilkka Luoma

Olisiko ukraina_case mahdollista Suomessa?

Kuinka pienellä vähemmistöllä saadaan aikaiseksi EU:n ja USA:n tukema vallankaappaus? Herättävä kysymys, jolle katetta antaa nyt esimerkiksi Ukraina 1]. Aiemmin saman tyyppistä sekaantumista itsenäisten sisäisiin asioihin tapahtui muun muassa Libyassa 2], Irakissa 3] ja ehkäpä Syyriassa 4] – tosin noissa jälkimmäisissä maissa vallanpitäjää ei valittu vapailla ja yhtäläisillä vaaleilla.

Ukrainan Kiovassa kolme EU:n ulkoministeriä kävivät painostamassa demokraattisesti ja vapaissa vaaleissa valittua presidentti ViktorJanukovyts´ia – ehkäpä epäsuorasti jopa uhkailtiin – eikä vain epäsuorasti, vaan Brysselissä istuivat loput EU-ulkoministerit ja säätivät pakotteita ukrainalaisille väkivaltavastuullisille (keitä olivat nimeltä he, jotka mellakoivat ja provosoivat?)

Mitä EU ja USA pakottavat ja mitä tukevat?

Ukrainassa kaduille ryntäsi osin järjestäytyneesti mellakoitsijoita, mielenosoittajia ja provokaattoreita. Barrikadien molemmin puolin velloi väkivalta, joidenkin tietojen mukaan mellakoitsijoiden joukossa oli juutalaisia voimia Israelista. Presidentti Janukovyts käytti sitä valtaa mikä hänellä lain mukaan oli ja on edelleen – mutta oliko pelisilmää omaa kansaansa kohtaan – jää nähtäväksi.

Ahneus kulminoituu herkästi valtaan ”sulle mulle” valtiossa

Kestääkö nykyisen Ukrainen presidentin Janukovyts´in taustojen selvittely päivänvalon – lienee varmaa, ettei kestä; ei kestänyt nyt suositun aiemman naispääministerin, Julia Tymosenko´kaan edesottamukset. Raha tekee ahneeksi ja valta luo mahdollisuuksia hankkia sitä lisää, keinoja kaihtamatta – aina lopultakin kansan syvistä riveistä lohkaisen.

Suomessa kunnioitetaan vaaleja, vaikka valtiojohto olisi jo epäonnistunut! 5]
[ Onko meillä varaa Jyrki Kataisen hallitukseen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - ]

Oleellista meille suomalaisille on se, että me kunnioitamme vaaleja, vapaita ja yhtäläisiä vaaleja. Kun Jyrki Kataisen puolue valiintui eduskuntaan suurimmaksi, me hyväksyimme epäsuorasti Kataisen pääministeriksemme, ja sillä siisti, vaikka nyt näyttää luottamus olevan loppu ja valtiomme kuin ”uppoava laiva” 6].

Kuinka monta tarvitaan kaatamaan demokraattisesti valittu hallitus?

Herääkin kysymys, kuinka monta mielenosoittajaa tarvitaan Suomen eduskunnan eteen leiriytymään, jotta demokraattisesti valittu eduskunta ja hallitus saadaan nurin EU:n ja USA:n avustuksella, jopa painostuksella. Riittääkö suhteutettu osuus ukrainalaisten määrästä eli noin 10.000 kapinallista, jotka heittelevät polttopulloja. Mitä tekisivät poliisi 7], karhukopla ja lopulta armeija, joka on suurelta osin varusmiehiä.

Onko vallankaappaus mahdollista noin helpolla kuin Ukrainassa?

Miksi EU ja USA liittoutuivat kapinallisten puolelle; oliko syynä toisen eli demokraattisesti valitun puolen venäjämyönteisyys? Herääkö jälleen lännessä jokin kummallinen vastakkainasettelu Venäjää kohtaan, joka on maapallon raaka-aineaitta ja mahdollinen Kiinan talous- ja sotilaskumppani?

Asemoiko länsi itseään otollisuuslähtökuoppiin,

kun taloussota kaavalla ”Kiina > EU + USA” 8] lähtee tosissaan käyntiin. ”Valloittaako” länsi nyt rauhan aikana keinolla millä hyvänsä alueita, jotta se kykenisi puolustautumaan tuota maailman suurinta liittoutumaa vastaan?

Miksi länsi vyöryttää asemiaan Natona yhä lähemmäksi Venäjää? Miksi USA suuntaa asevoimiaan yhä enemmän Tyynelle valtamerelle; onko Tyyni valtameri USA:n sisämeri, kuten koko maantieteellinen Eurooppa lännen kalastusaluetta?

Voimmeko vaatia mieltä osoittamalla Jyrki Kataisen hallituksen eroa?
[Onko Kataisen hallitus jo saanut varoituksen kansakunnaltamme? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - ]

[Ajatusmietelmä Ukrainan kokemusten myötä] Niin, kuinka me Suomessa syrjäytämme epäsuositun, mutta demokraattisesti valitun pääministerin; kuinka paljon tarvitaan järjestäytynyttä kätyröintiä eduskunnan eteen, jotta valtiokoneisto taipuu ja mistä mielenosoittajat pyytävät apua – Brysselistä, Washingtonista, Moskovasta vai Pekingistä?

Miksi meidän, itseään objektiiviseksi ja puolueettomaksi mainostava YLE – kansalaisten itsensä omistama mediakanava, on sulkenut toisen silmänsä – sen silmän, joka katsoo itään. YLE tietää yhtälailla kuin koko kansakuntamme, että olemme niin idästä kuin lännestä 9] ja meillä on erityisasema Venäjän vieressä.

...
Olisimme jopa erinomainen neuvotteluvälittäjä Moskovan, Brysselin ja Washigtonin välille – olemmehan kansan suuren enemmistön tahdosta Natoon 0] kuulumaton valtio.
...
VIITTEET
1] Vähemmistö kaappaa vallan …? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159300-... -
2] Libya yms … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85057-l... -
3] Boston ja Bagdad! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138038-... -
4] Kuka Syyriaa oikein lietsoo ja miltä puolelta? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... -
5] Hallituksestamme negatiivista virettä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158946-... -
6] ”Uppoava laiva” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/suomi-on-kui... -
7] Suomalaisen poliisin harjoittelua ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/suomalainen-... -
8] Kiina > EU+USA? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-k... -
8] Kiinalaisten mobilisaatio yltää kaikkialle maailmaan ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... -
9] … niin ”itää kuin länttä!” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/vakevaa-eu-v... -
0] Natoon kampeaminen ei osoita poliittista pelisilmää! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... -

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL BLOG 31341
---22022014---

”Vallanvaihdon ennakointia Suomeen – kuinka paljon tarvitaan vähemmistöä?”

doc.: vallankaappaus-suomessa_22022014.doc – OpenOffice Writer
614 6034

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa